ООН прибула до Херсону: що дасть цей візит

Просмотров: 689
10 червня 2023 16:05

Сьогодні, 10 червня, делегація ООН прибула на підконтрольну Україні частину Херсонської області, яка постраждала від терористичних дій окупантів рф на Каховської ГЕС.

Про це пише CNN, та Херсонська ОВА у Telegram.

Високопосадовці зустрілися з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним і говорили про потреби регіону та наступні надходження допомоги.

“Питна вода, продуктові набори, матеріали для ремонту житла, медикаменти прямують до Білозерської громади та Херсону. Вони найбільше постраждали через підтоплення”, – повідомили в ХОВА.

Координаторка гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніз Браун під час візиту до Білозерки зазначила, що через теракт рф повінь у підконтрольних Україні населених пунктах постраждало щонайменше 17 тисяч осіб, і ця цифра зростає.

“Катастрофа також торкнулася людей у районах, що знаходяться під контролем росії, але наразі ООН не має доступу до цієї частини країни”, - каже Браун.

В ООН знов стурбовані обстрілом загарбниками рф Херсона під час евакуації населення із затоплених зон та закликали москву надати доступ гуманітарним організаціям до лівого берега.

Країни-члени ООН, серед яких США, Японія, а також низка європейських держав-партнерів України, висловилися щодо ситуації з обстрілом росіянами Херсона та його околиць під час евакуаційних заходів.

“Висловлюємо глибоку стурбованість повідомленнями про обстріл Херсона під час евакуації з районів, затоплених після підриву дамби Каховської ГЕС. Як повідомила херсонська місцева влада, сьогодні в місті внаслідок обстрілів під час операції з евакуації постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, у тому числі поліціянти, медики та рятувальники”, – йдеться у заяві західних країн.

Крім того, ООН та європейські держави-партнери України рішуче засудили обстріли районів евакуації та закликали кремль припинити вогонь, дати можливість врятуватися цивільному населенню.

 




Похожие новости: