Свято наближається, або Така ООН нікому не потрібна!

Просмотров: 592
9 червня 2023 09:27
Президент на Херсонщині

Останні новини про Україну, світ и трішечки про «МВ».

Про екологічну катастрофу, що заподіяли  на Херсонщині

Президент Зеленський відвідав Херсонську область, провів нараду щодо ліквідації наслідків підриву росіянами греблі Каховської ГЕС та побував на переправі через Дніпро, через яку проводиться евакуація людей із підтоплених територій.

Росіяни вдарили по центру Херсона, доки людей рятували від води. Російські обстріли відбуваються під час евакуації людей із міста. Один із прильотів снаряда по житловому будинку потрапив на відео. Також під російським обстрілом у  Херсоні опинилася гуманітарна місія головного рабина України Моше Реувена Асмана. 

Підрив Каховської ГЕС завдав втрат 7 десантній дивізії та 22 армійському корпусу Росії. Окупанти не були готові до наслідків підриву Каховської гідроелектростанції та зазнали втрат у живій силі, техніці та озброєнні, повідомив Генштаб ЗСУ.

Про війну

Президент Зеленський заінтригував новим спільним фото з начальником оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександром Комаренком, командувачем оперативного угрупування "Таврія" Олександром Тарнавським та з командувачем Сухопутними військами ЗСУ Олександром Сирським. Свято наближається, але як він вміє тягнути паузу!)))… 

Свято наближається!

На південному напрямку російські окупанти перебувають в активній обороні. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. "Продовжуються бої за Велику Новосілку на Новопавлівському напрямку. На Запорізькому напрямку в районі Оріхова ворог в активній обороні".

У Луганську 8 червня пролунали вибухи, над містом піднялася хмара чорного диму. За попередніми даними вибух стався в районі Східних кварталів Луганська, неподалік розташований завод "Луганськтепловоз", який окупанти могли використовувати у військових цілях.

Сили оборони просуваються на південному та північному флангах у районі Бахмута, росіяни чинять запеклий опір, "поливаючи" українські позиції вогнем артилерії, повідомив представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Держбюро розслідувань затримало колишнього народного депутата-регіонала Дашутіна за торгівлю з росією. Він депутат  III-IV скликань, його родина володіє концерном "Нікмас".

Про міжнародні відносини

«Ніяка» реакція ООН та Міжнародного Червоного Хреста на екоцід рашистів на Херсонщині - початок кінця цих організацій. Виключити ерефію вони на можуть за власними статутами, але навіщо вони тоді потрібні?

Серед країн НАТО все ще немає консенсусу щодо гарантій безпеки для України. Союзники поки що не готові дати гарантії безпеки Україні, повідомляє Politico з посиланням на п'ятьох анонімних європейських дипломатів.

Президент Зеленський відповів на те, що нібито Україна знищила Nord Stream: "… я президент і я віддаю відповідні доручення чи команди. Нічого подібного Україна не робила".

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про свою зустріч з міністром оборони КНР генералом Лі Шанфу та загалом про участь у безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі. Він підтвердив, що поки більшість «мирних» планів, озвучених азійськими країнами, є планами посередництва «на боці Росії».

Про світ

Після бурхливого святкування жителями Латвії "бронзового" успіху національної збірної з хокею на чемпіонаті світу з набережної міського каналу зник бронзовий пам'ятник Пушкіну разом з постаментом.

Прощавай, ефіопчику)))

У четвер, 8 червня, Румунія оголосила про висилку понад 50 співробітників посольства Росії в країні. Про ці наміри міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску вже поінформував російського посла.

Куба погодилась розмістити на своїй території шпигунську базу Китаю для спостереження за США. Об'єкт для прослуховування планують розмістити на відстані 160 км від Флориди. Це дозволить китайським спецслужбам отримувати дані електронних комунікацій на південному сході США, де розташовано багато військових баз, і контролювати рух американських кораблів.

Про «МВ»

Ми реально вже не тільки «Місцеві вісті», але й міжнародні вісті». Чому! Тягну паузу)))…

В «МВ» завжди є що сказати. І з ким!... ТЯГНУ ПАУЗУ…. ВИТРИМАВ…  Розповім завтра.

 

 

 




Похожие новости: