Про екологічну катастрофу, про війну, про світ і про «МВ»

Просмотров: 554
8 червня 2023 09:00
Щоб подолати наслідки затоплення, потрібні міліарди доларів США

Головні новини минулої доби.

Про екологічну катастрофу, що заподіяли рашисти. Спустошення Каховського водосховища триватиме не чотири дні, як раніше прогнозувалося, а менше, зона затоплення розширюватиметься. Попри евакуацію з 6 червня, в Херсоні у затоплених районах міста все ще перебувають безліч людей.

Про війну з орками. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила: на Бахмутському напрямку українські військові перейшли з оборони у наступ, на деяких ділянках просунувшись до 1100 метрів. Повітряні сили повідомили про загибель у бою льотчика Владислава Савельєва із позивним NOMAD: це відбулося під час виконання бойового завдання 2 червня. 

Німеччина передала Україні першу партію обіцяних гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206 (BV206), повідомляється на сайті німецького уряду. У списку вже наданої Берліном військової допомоги з'явилися такі оновлення: вісім гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 (планується ще 54); 2000 боєприпасів до GEPARD (до цього було передано 53 000); 14 розвідувальних дронів VECTOR (до цього було передано 54);  три антидронові системи; 16 машин для прикордонників; ві вантажівки 8×6 HX81 зі змінним кузовом; 11 000 сухпайків.

Про світ. У Канаді палахкотять надзвичайно сильні лісові пожежі, задимлені навіть Нью-Йорк та Вашингтон.

Про «МВ». Всім дякую за привітання, приємно, продовжуйте. Здається, ми вже не тільки «Місцеві вісті», а й «Міжнародні вісті». Підкоректуємо «шапку». 

Тільки в Квебеку налічується понад 150 вогнищ активного загоряння, при тому, що місцеві пожежники мають можливість гасити одночасно не більше 40 пожеж.

У Нью-Йорку та Вашингтоні було призупинено роботу державних шкіл, а мер Нью-Йорка Ерік Адамс попередив, що ситуація може погіршитися, і закликав населення без необхідності не залишати вдома.

Bandvagn 206/208 (Bv 206/208) – гусеничний всюдихід підвищеної прохідності. Розрахований на 17 військових, причіп можна адаптувати до різних цілей. Призначений для перевезення військ та озброєння через сніг та болота. Також є амфібією, розвиваючи швидкість у воді до 4,7 км/год. Швидкість їзди по дорозі – 55 км/год.




Похожие новости: