Теплові насоси для обігріву та охолодження

Просмотров: 901
15 березня 2023 06:24

Для нормального життя людина потребує створення певних умов. Їй потрібне тепло в оселі та гаряча вода для задоволення різних потреб. Щоб обігріти житло, люди змушені збільшувати свої витрати на газ та електроенергію, проте вони можуть скористатися безкоштовними ресурсами.

Температура навколишнього середовища може стати джерелом тепла. Його використати допоможуть теплові насоси, які здатні підтримувати тепло в холодну пору року та охолоджувати повітря в спеку. При порівнянні з електрокотлом було виявлено, що тепловий насос в 4 рази ефективніший. Він також виграє і на фоні газового аналога. За незначних енерговитрат теплові насоси є дуже ефективними.

Вони можуть використовуватися близько 25 років та дозволяють зекономити на придбанні водонагрівача й кондиціонера. Сучасне обладнання не виділяє шкідливих речовин під час своєї роботи і є абсолютно безпечним.

Принцип дії теплового насоса повітря-вода

У складі системи є два блоки – внутрішній та зовнішній. В першому знаходиться конденсатор, який віддає воді тепло. В другому – випарювач, що забирає тепло із повітря. Такі моделі не є шумними в роботі. Вони прості та універсальні, використовуються для контролю мікроклімату в жилих приміщеннях та в комерційній нерухомості. Як працює тепловий насос?

  1. Лопаті вентилятора втягують в зовнішній блок повітря з вулиці, яке згодом надходить до теплообмінника.
  2. Під впливом низької температури у випарювачі закипає холодоагент і, переходить до газоподібного стану.
  3. Газоподібний холодоагент переходить у компресор. Він стискається та нагрівається, потім надходить до конденсатора.
  4. Тепло від холодоагенту переходить на воду. Потім він охолоджується та перетворюється на рідину.
  5. Рідкий холодоагент повертається до випарювача і, – процес починається знову.

Повітря – безкоштовне джерело тепла, тож використання теплового насоса – можливість зекономити на витратах електроенергії. Насос типу повітря-вода працює навіть за низьких температур на вулиці. Він передбачає простий монтаж.

Особливості роботи насоса повітря-повітря

Даний пристрій діє практично за тим же принципом, що і попередній. Холодне повітря, яке забирається з вулиці, потрапляє до зовнішнього випарювача. Холодоагент в теплообміннику нагрівається та перетворюється на пару. Пара надходить до компресора. Там вона стискається та конденсується в теплообміннику. Як результат, холодоагент знову стає рідким. Його тепло зігріває повітря в кімнаті і, все повторюється аж доки температура у приміщенні не досягає потрібної величини. Такі теплові насоси успішно експлуатуються навіть тоді, коли температура надворі понижується до -250С. Звісно, чим нижча температура, тим нижчі виробничі характеристики пристрою.

Що варто врахувати при виборі теплового насоса

Існує величезна кількість моделей, втім, обираючи подібну техніку, слід звернути увагу на особливості її конструкції – моноблок чи спліт-система. Моноблок легше установлювати, але спліт-система – безшумна. Це дуже важливо, коли мова йде про комфортні умови проживання. Для оснащення житлового будинку краще обирати теплові насоси з рівнем шуму, що не перевищує 60 дБ. В залежності від конструктивних особливостей пристрою, а також наявності чи відсутності інвертора, варіює клас енергоефективності. Варто звернути увагу і на робочу температуру.

До скількох градусів може прогріватися теплоносій? Окрім цього, теплова потужність має відповідати площі приміщення з урахуванням його тепловитрат. Теплові насоси – економічний та сучасний спосіб для обігріву й охолодження приміщення. Вони безпечні та швидко окупаються.

Щоб підібрати модель, яка повною мірою відповідатиме наявним потребам, скористайтеся послугами компанії ЕкономТепло. Ви будете задоволені зробленим вибором!   Title: Теплові насоси для обігріву та охолодження вашого будинку Description: Для нормального життя людина потребує створення певних умов. Їй потрібне тепло в оселі та гаряча вода для задоволення різних потреб.  




Похожие новости: