5 важливих ознак професійного агентства нерухомості

Просмотров: 864
8 грудня 2022 06:25

Якщо потрібно купити, продати, орендувати або здати в оренду нерухомість, можна зробити це самостійно або ж звернутися в агентство. Співпраця з досвідченим рієлтором заощаджує час, а часто і гроші. Важливо знайти надійну компанію та кваліфікованого фахівця, який справді виконає поставлене завдання. Дізнайтеся п’ять ознак, які свідчать про професійність агенції нерухомості.

Солідний термін роботи на ринку

Переваги агенції, що давно працює на ринку нерухомості, — очевидні. Зазвичай такі компанії мають справді кваліфікованих співробітників, велику базу об’єктів і можуть вирішити будь-яке питання, що стосується купівлі, продажу або оренди житлових чи нежитлових об’єктів.

Чим довше працює агенція, тим більше до неї довіри. Зазвичай фірми, що надають неякісні послуги, присутні на ринку всього рік або трішки більше.

Кваліфікований персонал

Досвідчений агент ніколи не відповість на запитання клієнта «не знаю». Він повинен мати достатньо знань у темі нерухомості, щоб повноцінно проконсультувати людину щодо купівлі, продажу або оренди житла чи комерційного приміщення.

Професійне агентство нерухомості обов’язково підписує договір із клієнтом, де прописані обов'язки агента з нерухомості. Яку роботу виконує рієлтор:

  • вивчає попит, шукає пропозиції відповідно до запитів клієнта;
  • показує об’єкти для купівлі або оренди;
  • знаходить покупців для клієнта-продавця нерухомості;
  • оформлює заявки покупців;
  • надає допомогу при збиранні документів та укладанні угоди;
  • консультує клієнтів із питань нерухомості;
  • складає звітність про виконану роботу тощо.

Власний офіс

Солідна агенція нерухомості в Києві або в іншому місті України обов’язково повинна мати свій офіс. Якщо компанія не може прийняти клієнта, а консультує лише онлайн або по телефону — це агентство з сумнівною репутацією.

При відвідуванні офісу варто звернути увагу на його розташування, площу, екстер’єр та інтер’єр. Навіть привітність адміністратора відіграє роль. Агенція, що піклується про свій імідж і репутацію, підтримуватиме офіс у належному стані й радо прийматиме кожного клієнта.

Повноцінний сайт і сторінки в соцмережах

Дізнатися про всі послуги агенції нерухомості можна за телефоном, завітавши в офіс або на сайті компанії. Професійна фірма має власний сайт і офіційні сторінки в соціальних мережах. Усе для зручності клієнтів. Щоб кожен міг зв’язатися з рієлтором саме там, де йому зручно: як на сайті через вікно зворотного зв’язку, так і в соцмережах або месенджерах.

У великих агенцій на сайті також може бути каталог, де представлений продаж або оренда нерухомості в Києві чи інших містах. Це дозволяє клієнту ще до зустрічі з рієлтором переглянути об’єкти й вибрати для себе цікаві пропозиції.

Спеціалізована база даних

Якщо раніше рієлтори вели базу вручну, записуючи об’єкти в журналах, то зараз це не роблять навіть в Excel. Для швидкого пошуку помешкання, підбору за певними параметрами, перегляду інформації професійні агенції користуються спеціалізованими базами даних. Це дозволяє за короткий проміжок часу підібрати для клієнта підхожі варіанти квартир, будинків або комерційних об’єктів відповідно до його вимог і побажань.

Важливо, щоб агенція нерухомості мала всі п’ять ознак професійності. Послугами солідної фірми хочеться скористатися знову, адже фахівці такої компанії вирішують завдання клієнта в короткий термін і без особливих складнощів.




Похожие новости: