Топ 5 напрямків для віддаленої роботи в ІТ

Просмотров: 600
17 травня 2021 13:43

Наразі в ІТ-сфері є багато напрямків, а можливостей працевлаштуватися – ще більше. Наприклад, у EPAM Anywhere ІТ-фахівці можуть знайти віддалену позаштатну роботу в глобальних корпоративних організаціях, мати повне робоче навантаження та отримати хороший пакет переваг компанії корпоративного рівня. Читайте далі, щоб дізнатись про найзатребуваніші спеціальності та необхідні навички для отримання бажаної роботи.

Розробка програмного забезпечення

Незважаючи на COVID-19 та карантинні заходи, попит на розробників ПЗ не вщухає. Дослідження Hack Reactor демонструють, що під час пандемії 86% американських компаній не змінили свої стратегії найму, а 31% продовжили наймати більше спеціалістів.

Щоб отримати хорошу роботу серед IT jobs, розробники повинні:

  • володіти Python, Java, JavaScript, C#, PHP чи іншою мовою програмування;
  • мати досвід роботи з IDE (інтегрованим середовищем розробки);
  • працювати з популярними реляційними БД (Microsoft SQL Server, Oracle Database і MySQL);
  • знати основи тестування програмного забезпечення.

Також необхідно розуміти основи безпеки програмного забезпечення, такі як алгоритми шифрування та криптографія.

UX-дизайн

Професійні UX-дизайнери мають вивчати поведінку користувачів та вирішувати проблеми, а не зосереджуватися на естетиці. До основних завдань UX-дизайнера належать:

  • виявлення цільової аудиторії та її потреб;
  • створення інформаційної архітектури для організації змісту;
  • застосування основ типографіки та створення піктограм, щоб привабливо подати інформацію.

Емпатія, знання моделей поведінки та мислення користувачів допомагають UX-дизайнерам випереджати конкурентів у своїй ніші.

Розробка DevOps та хмарної архітектури

Розробники DevOps та архітектори хмарних технологій – мультикваліфіковані спеціалісти. Саме вони заповнюють розрив між розробкою програмного забезпечення та його розгортанням. Як правило, це колишні розробники ПЗ або системні адміністратори, що мають досвід у тестуванні програмного забезпечення, управлінні проєктами та знання життєвого циклу розробки програмного забезпечення (SDLC).

Для DevOps-розробників є обов’язковим досвід роботи з інструментами керування джерелами, постійною інтеграцією та розгортанням, інструментами управління конфігурацією та хмарними платформами. Крім того, вони повинні мати гарні навички з комунікації, щоб об'єднувати команди розробників та інших ІТ-спеціалістів і створювати сприятливе середовище для спільної роботи.

Тестування програмного забезпечення

Спеціалістам з тестування програмного забезпечення необхідно бути уважними до деталей, мати технічну підготовку та аналітичні навички. Оскільки такі фахівці  працюють з різними зацікавленими сторонами на всіх етапах розробки проєкту, для них пріоритетно  мати хороші комунікативні навички. Вони допомагають QA правильно донести інформацію, не створюючи плутанини для всіх інших учасників проєкту.

Бізнес-аналітика

Робота бізнес-аналітиків не закінчується збором вимог і перетворенням їх у завдання для команди розробників програмного забезпечення. Ці спеціалісти також проводять стратегічний аналіз з ключовими зацікавленими сторонами проєкту для розробки стратегії,  розвитку нових функцій продукту або оновлення наявних. Крім того, бізнес-аналітики працюють над документацією та іноді створюють протоколи, щоб донести бізнес-ідею до команд розробників.

Навички з цих професій, які ви отримаєте в EPAM Anywhere, допоможуть працювати як фрілансером, так i знайти постійну віддалену роботу. Такий вибір дозволить вам витримувати ідеальний баланс між роботою та особистим життям, отримувати гідний дохід та професійно розвиватися.

*




Похожие новости: