3 типи підлоги для інтер’єру у стилі мінімалізм

Просмотров: 754
30 березня 2021 19:30

Стиль мінімалізму має багато прихильників через велику кількість простору, мінімум меблів та перегородок. Він до смаку людям без схильності до колекціонування різноманітних дрібничок, перфекціоністам. Проте попри візуальну простоту у реалізації цей стиль інтер’єру один із найдорожчих, бо не любить дешевого оздоблення, хоча не проти штучного. Основна відмінність від схожого скандинавського стилю у відсутності декору та орнаментів. Але у виборі підлоги є загальні риси — натуральні та якісні матеріали.

Заручившись підтримкою експертів магазину підлоги 1 FLOOR, ми визначили, які 3 сучасні підлогові покриття найкраще підійдуть під концепцію мінімалізму та якісного ремонту.

Масивна дошка

Для цього стилю оптимально підійде однотонна масивна дошка з неактивним деревним малюнком, без прожилків. Ефектно виглядатиме дошка шоколадного відтінку, що контрастуватиме зі світлими однотонними стінами.

Це преміальне покриття, яке коштує недешево — 3-5 тисяч грн/кв. м. Але охочі створити оселю а-ля мінімалізм свідомо оцінюють фінансове навантаження та не заощаджують на ремонті. 

Паркетна дошка

Якщо ви зупинили вибір на паркеті з малюнком, він має бути максимально лаконічним та фоновим, щоб не миготіти в очах. Отже, паркетна дошка, як і дорожчий масив, все одно відноситься до натурального покриття, адже має верхній шар зі шпону хвойних дерев. З лаконічним “повітряним” інтер’єром поєднується вдало.

Зараз на ринку представлені як закордонні бренди паркетної дошки, так і українські виробники, наприклад, Royal Parquet. Вартість за квадратний метр вітчизняного паркету сягає 2 тисяч гривень. Бюджетним його не назвеш, проте враховуючи коштовність всього мінімалістичного оздоблення, такий цінник є помірним. 

Вінілова підлога

Звичайно, з якістю та красою натуральної дерев’яної підлоги не зрівняється жоден матеріал. Проте як бути, якщо не хочеться постійно перейматися через збереження підлоги? Деревина боїться води та з часом вкривається подряпинами. Експерти радять звернути увагу на нове вінілове покриття.

Згодні, забарвлення вінілу занадто активне для безтурботного мінімалізму. Та ви можете вибрати покриття без декору: дизайн під бетон чи камінь, що майже однорідний.

Така підлога стійка до утворення плям, не горить, не електризується й не ковзає. Це на 100% вологостійкий матеріал та доволі практичний — його можна сміливо монтувати на кухню, вхідну зону передпокою та навіть у санвузли. За цінами: вініл дешевший за масив та паркет, проте дорожчий за ламінат та лінолеум.

Отже, єдине, що не вдасться у мінімалізмі — заощадити на підлоговому покритті. Бо, як ви вже дізналися, у цьому стилі використовують якісне наповнення інтер’єру, а дешеве якісним, на жаль, бути не може.

*




Похожие новости: