Мусимо пам'ятати: в Мелітополі пройшли камерні урочистості з нагоди 29 серпня

Просмотров: 1214
28 серпня 2020 10:28

Сьогодні в Мелітополі відбулася зустріч з нагоди Дня пам'яті захисників України.

У музейному дворику зібралися волонтери, представники громадськості, учасники бойових дій на Сході України, вдови загиблих, щоб напередодні 29 серпня віддати шану всім, хто ціною свого життя відстоював територію держави.

До слова запросили участника бойових дій Радіона Павлюка. Він згадав перших жертв російсько-української війни.

- Загинуло дуже багато. Страшні звістки отримували ми. І це дуже страшно: бачити очі  жінок і матерів, які ніби звинувачують тебе, що не уберіг побратима, - сказав Р. Павлюк.

Також до слова запросили учасника бойових дій Руслана Давидовича. Руслан, як завше, промовляв словами і музикою. Одну із свох композицій він присвятив бійцю, що пережив Іловайськ, Володимиру Мінку.

А ще воїн дуже делікатно відповів нардепові Сергію Міньку, який на відкритті пам'ятного знака жертвам Голокосту говорив про те, що (якшо спростити) все зло від націоналістів і радикалів. Воїн нагадав чиновникам, що на захист України встали і добровольці, і націоналісти, і радикали, і кадрові військові. Бо на фронті не розбираються, хто радикал, а хто ні. Ці означення дають політики, які дуже велику лепту внесли в те, що хлопці лишились в оточенні.

Від імені молоді до атовців звернулася Віта Тарасова. Вона зізналася, що вдячна воїнам за можливість жити звичайним життям і єдине, що ми всі мусимо робити тут, у мирній Україні, - це пам'ятати їхній подвиг.

Нагадаємо, 29 серпня Указом Президента України визначено Днем пам'яті захисніків України. Дата вибрана тому, що в цей день Україна зазнала найбільших втрат поблизу Іловайська - за приблизними підрахунками лише за день загинуло більше 250 воїнів.

Спогади мелітопольця Володимира Мінка про серпень 2014-го можна почтати на сайті МВ




Похожие новости: