Самообороновцы сообщили о готовящихся на 9 Мая провокациях

Просмотров: 2477
18 квітня 2018 15:22
В Мелитополе возможны провокации на День победы
Активисты предупреждают полицию и власть об ответственности.

Помня о событиях 9 мая 2017 года, общественная организация "Самооборона Мелитопольщины" опубликовала открытое обращение к власти и правоохранительным органам.

В обращении самообороновцы сообщают о готовящихся провокациях и предупреждают полицию и власть о необходимости их не допустить. Если соответствующие шаги предприняты не будут, активисты оставляют за собой право "блокировать сепаратистские мероприятия".

Далее публикуем текст открытого обращения:

"Відкрите звернення ГО «Самооборона Мелітопольщини»
Напередодні пам’ятної дати 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ГО «Самооборона Мелітопольщини» звертається до керівництва правоохоронних органів, органів державної влади і місцевого самоврядування: Мелітопольського міського відділу СБУ в Запорізькій області; управління СБУ в Запорізькій області, Мелітопольського відділу ГУ МВС в Запорізькій області, Мелітопольського виконкому з наступним.
Протягом останніх років у дні вшанування пам’яті полеглих у роки Другої світової війни в Мелітополі спостерігається неприпустима, злочинна байдужість з боку правоохоронних органів і керівництва міста до проявів сепаратистських настроїв і демонстрації заборонених законом символів радянського минулого. Представники деяких політичних сил, використовуючи ностальгічні настрої певної вікової категорії громадян, активно просувають агресивну російську пропаганду та демонструють солідарність з країною-окупантом, вносячи розлади в суспільство міста.
Ми вважаємо ганебним той факт, що силові структури та органи місцевого самоврядування, прямим обовʼязком яких є захист закону та державних інтересів, охороняють та створюють особливі умови для осіб, які ведуть пропагандистську діяльність проти України, ії цілісності та суверенітету.
На сьогодні, за інсайдерською інформацією, в місті йдуть активні приготування до широкомасштабних заходів провокаційного характеру з боку проросійськи налаштованих сил. Відомо також, що кожному учаснику пропонують грошову винагороду.
У зв’язку з цим ГО «Самооборона Мелітопольщини» звертається з вимогою вжити необхідних заходів щодо недопущення дій, спрямованих на підтримку ідеології держави-окупанта, просування її пропаганди та демонстрації символів, заборонених ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».
У разі бездіяльності правоохоронних органів, органів СБУ та місцевої влади залишаємо за собою право запобігти пропаганді держави-окупанта, блокувати сепаратистські заходи та сприяти дотриманню вимог закону в місті Мелітополі. Відповідальність за наслідки покладаємо на правоохоронні органи.
Пропонуємо гідно вшанувати подвиг загиблих в Другій світовій війні героїв!"



Похожие новости: