Сегодня - годовщина мелитопольского Майдана

Просмотров: 2159
1 грудня 2017 10:47
Сегодня - годовщина мелитопольского Майдана
Сегодня в Мелитополе отмечают годовщину Майдана. Именно 1 декабря в городе впервые к памятнику им. Т.Г. Шевченко вышли неравнодушные, чтобы протестовать против власти и поддержать Евроинтеграцию.

Активисты Майдана анонсируют вскоре проведение заседания "за круглым столом", посвященное Революции Достоинства.

"Сьогодні четверта річниця Мелітопольського Майдану. Чотири роки тому, після побиття студентів на Майдані Незалежності в Києві, мелітопольці не залишилися байдужими до жорстокості, з якою діюча на той час влада мала намір задушити мирний протест студентської молоді проти зміни курсу України щодо Евроінтеграції. З цього моменту мирні заходи Українців на підтримку шляху до європейських цінностей перейшли в боротьбу проти системи авторитарізма, насильства і безаконня.
У Мелітополі створили оргкомітет Майдану, до якого увійшли шість чоловік. Нас були сотні-учасників Мелітопольського Майдану. Ми були однією міцною і надійною командою. Щонеділі Мелітопольці збиралися на площі Перемоги біля пам'ятника Т.Шевченку, щоб висловити підтримку Майдану в Києві, дати оцінку діючої влади, поспілкуватися між собою, обмінятися думками і ідеямі.Люді приносили їжу, одяг, гроші для забезпечення потреб учасників протесту в Києві . Мешканці міста брали активну участь у подіях на Майдані Незалежності, також в найгарячіші моменти протистояння.
Ми вірили, що переможемо,що зламаємо систему насильства, бандитизму і неповаги до людського і громадянського гідності.
Сьогодні з гордістю і почуттям важливості нашої участі в подіях, які змінили Україну, вшановуємо Мелітопольський Майдан !!!
P.S.Найближчим часом буде проведено круглий стіл на тему: "Революція Гідності . Досягнення і наслідки. Роль учасників Майдану в трансформаційних процесах", - сказано в сообщении.



Похожие новости: