Масштабна оптимізація: у Запорізькій обласній раді провели масове скорочення працівників

Переглядів: 156

2 травня 2024 21:45

Масштабна оптимізація: у Запорізькій обласній раді провели масове скорочення працівників фото

До кінця року економія коштів через оптимізацію становитиме понад 15 мільйонів гривень

Ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень двох заступників голови Запорізької обласної ради – Людмили Любім, яка займала посаду першої заступниці, та Геннадія Фукса. Про такі кадрові рішення сьогодні повідомив журналістам голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Людмила Любім вже звільнена з посади, інформація про неї на офіційному сайті ЗОР відсутня. А от Геннадія Григоровича, за словами посадовця, звільнять з 15 травня — після того, як він вийде на роботу “після закінчення відпустки чи лікарняного”.

Ще один заступник – Владислав Куценко, як відомо, за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відсторонений від роботи на місяць. Таким чином на сьогодні у керівництві облради залишається тільки її голова Олена Жук.

Проводиться оптимізація і апарату Запорізької облради.На момент початку цього процесу було 90 співробітників. Після аналізу завантаженості кожного залишилось 36.

- Хочу зазначити, що співробітники, які продовжують працювати, повністю забезпечують діяльність 130 закладів обласної ради, - повідомив очільник ЗОДА.

За словами Івана Федорова, виведені поза штат усі співробітники, які виїхали за межі Запоріжжя і області, і, відповідно, не можуть виконувати свою роботу.

Таке скорочення дозволить зекономити понад 15 мільйонів бюджетних коштів до кінця року. А це – близько 1000 fpv-дронів, які ми можемо придбати для Збройних сил України.

Тривають кадрові зміни і в закладах обласної ради. Найближчим часом задовольнять заяви про звільнення директорки Запорізького обласного центру молоді Інни Скороходової та директора Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтерната № 7 Віктора Тлеуша. Вони довгий час знаходяться за межами Запоріжжя і не можуть повноцінно виконувати посадові обов’язки.

20 березня Верховна Рада призупинила діяльність Запорізької обласної ради на час воєнного стану і ще 30 днів після його завершення. Повноваження, які ще залишались, передані Запорізькій обласній військовій адміністрації.

МВ повідомляла, що з 1 травня заступниками голови Запорізької ОДА призначені Наталія Будяк, Михайло Семікін і Олександр Щербаков.

 




Схожі новини: