Аншлаг у коледжі: у Запоріжжі студенти і викладачі дали чудовий концерт для потенційних абітурієнтів

Переглядів: 296

24 квітня 2024 23:35

Аншлаг у коледжі: у Запоріжжі студенти і викладачі дали чудовий концерт для потенційних абітурієнтів фото

Творчі колективи та солісти Запорізького фахового музичного коледжу імені Платона Майбороди грали та співали для учнів мистецьких шкіл, їх батьків та викладачів.

У концертиі взяли участь студенти усіх спеціалізацій та курсів, завдяки чому випускники початкових мистецьких навчальних закладів, які бажають продовжити навчання у сфері музичного мистецтва і присвятити своє життя музиці, змогли познайомитися з коледжем.

Концерт відкрив лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів студентський хор «Запоріжжя» під керівництвом Катерини Скнар, який виконав «Молитву за Україну». У виконанні колективу також прозвучали пісні «Червона калина», «Човен хитається», імпровізація на тему української народної пісні «Розпилася молодиця».

Свою виконавську майстерність продемонстрували лауреат всеукраїнських та віжнародних конкурсів студент ІІ курсу Павло Макєєв, студентка ІV курсу Марія Лютікова, студент ІІІ курсу Михайло Косарєв, струнний квартет «Консонанс» (Костянтин Івасенко, Анастасія Підварська, Катерина Пантелєєва, Єлизавета Юхименко).

А ще - лауреатки міжнародного конкурсу студентки ІІ курсу Анастасія Іващенко та Єлизавета Ключко, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів студентки І та ІІ курсу Кіра Халаїмова та Анна Барабанщикова, студентка ІV курсу Міра Коваленко.

Під час концерту слова щирої подяки звучали захисникам та захисницям, завдяки яким студенти та викладачі коледжу мають змогу виступати на цій сцені.

Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів вокальний ансамбль «Viva del canto» (керівник Катерина Скнар) присвятив героям пісню «Біля тополі». Дуже гарно у виконанні творчого колективу прозвучала відома пісня «Намалюй мені ніч».

Студенти коледжу виступають як солісти, так і у складі колективів, які вже завоювали нагороди на конкурсах. Сольно, у дуеті і у складі ансамблю виступають Павло Макєєв та Герман Матвєєв.

Створений у минулому році під керівництвом директора коледжу Сергія Пелюка ансамбль сучасної музики Misteria Nova вже став володарем Гран-прі XIV Міжнародного конкурсу Inter Svitiaza ccomusic у місті Луцьк, а дует Павла Макєєва та Германа Матвєєва, у складі ансамблю, отримав І місце.

У виконанні цього самобутнього творчого колективу прозвучали твори американців Пауля Неро “Гаряча канарейка» (соліст Костянтин Івасенко), Лероя Андерсона «Вальсуючий кіт» і «Балет для наждачного паперу» (соліст Федір Алексов), а також фантазія на теми з кінофільму «Хрещений батько» італійського композитора НІно Рота.

Солісти Павло Макєєв та Герман Матвєєв вправну гру на баяні та акордеоні продемонстрували у композиціях «Паризький вальс» Юрія Пешкова і Spick and Span П'єтро Фросіні.

Завершував чудовий концерт виступ лауреата всеукраїнських конкурсів «Big band» під керівництвом Олексія Піддубняка, у виконанні якого прозвучали твори Джорджа Гершвіна «The man I love» (солістка Ліана Коломієць), Керола Кінга «Джазмен» і Жака Пасторіуса «The chicken».

Після закінчення виступу колективу ведуча подякувала усім присутнім за те, що прийшли на концерт студентів і викладачів коледжу. А випускників початкових мистецьких навчальних закладів вона запросила на навчання у Запорізький фаховий музичний коледж імені Платона Майбороди.

"Чекаємо у себе талановитих дітей"

- Сьогодні відбувся, як ми його назвали, профорієнтаційний концерт, - зазначив директор Запорізького фахового музичного коледжу імені Платона Майбороди Сергій Пелюк. - Ми запросили дітей із шкіл естетичного виховання, розташованих у найближчих районах Запоріжжя. А також їх батьків і викладачів. І, чесно кажучи, я вражений кількістю глядачів - був майже повний зал. Це є підтвердженням того, що інтерес у запоріжців зберігається, що ми працюємо у правильному напрямку. Ні за один номер мені не було соромно!

Завдання було — познайомити ближче з нашим учбовим закладом. Сьогодні на сцені ми показали практично усі інструменти. Спеціальність у нас одна — музичне мистецтво, а ось спеціалізацій сім.

Випускники мистецьких шкіл та їх батьки могли пересвідчитися, що вступ до нашого коледжу — це перспектива, розвиток. Я не соромлюся казати, що наш коледж є трампліном для подальшого навчання у музичній академії. Ми — середня ланка.

Мені хочеться, щоб усі наші випускники закінчили музичні академії і стали такими музикантами, якими самі бажають. Зараз у молоді багато можливостей продовжувати навчання не лише в Україні, а й за кордоном.

Ми сьогодні активно займаємося пошуком молодих талантів. Враховуючи, що 85 відсотків області - окупована територія, займатися набором досить важко.

Але ми хочемо зберегти наш заклад, хочемо не позбавляти права отримувати музичну освіту тих, хто цього бажає, дати запорізьким дітям можливість отримати освіту у сфері музичного мистецтва у нашому фаховому коледжі. Тому чекаємо у себе талановитих дітей!

Подарунок

Народна артистка передала збірки своїх творів

Серед друзів музичного коледжу є багато професійних композиторів України, зокрема Леся Дичко – народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, кавалер орденів Святого Володимира ІІІ ступеня і княгині Ольги, лауреат мистецької премії «Київ» імені Артемія Веделя, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Буквально на днях Леся Дичко передала до музичного коледжу збірки своїх творів: «Хорові фрески» та «Метаморфози – інструментальні композиції», які передаються у фонд бібліотеки та будуть у вільному доступі для викладачів та студентів коледжу.

Цифри і факти

  • Запорізький фаховий музичний коледж імені Платона Майбороди заснований у 1926 році.
  • В коледжі студенти навчаються на семи спеціалізаціях – «Хорове диригування», «Спів», «Фортепіано», «Народні інструменти», «Оркестрові струнні інструменти», «Оркестрові духові та ударні інструменти», «Теорія музики».
  • Навчання у музичному коледжі триває 4 роки, за які студенти отримують не тільки якісні знання завдяки висококваліфікованим викладачам, але й багато позитивних вражень та досвіду від концертів, конкурсів, фестивалів та творчих зустрічей.




Схожі новини: