Яскравий світ ритмів і мелодій: у Запоріжжі влаштували вишукане свято танцю «KozakDance»

Переглядів: 179

29 квітня 2024 23:45

Яскравий світ ритмів і мелодій:  у Запоріжжі влаштували вишукане свято танцю «KozakDance» фото

Міжнародний день танцю у Запорізькій обласній філармонії відзначили яскравою концертною програмою «KozakDance»

Шанувальники хореографічного мистецтва отримали величезну естетичну насолоду від чудових хореографічних, вокальних і вокально-хореографічних композицій у виконанні музичної візитівки Запорізького краю - академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (художній керівник-головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор, музичний керівник, заслужений артист України Олег Кугаєвський, головний балетмейстер Олег Кравець).

Глядачі щиро аплодували і учасникам дитячих хореографічних колективів: зразкового ансамблю танцю «Сузір’я» ДШМ №2 (керівник – Алла Димова) та зразкового ансамблю танцю «Дружба» ЦТДтаЮ Олександрівського району (керівник – лауреат міжнародних конкурсів Вікторія Оленяк). Діти представили запальні танцювальні мініатюри «На хуторі» і «Карічка», які, безумовно, стали додатковою окрасою чудового концерту.

У кінці минулого року ансамблю «Запорожці» виповнилося 30 років. І весь цей час артисти хору і балету пропагують (і прославляють!) наше культурне національне надбання — українські пісні і танці.

Програма концерту складалася з 21 яскравого номеру, вона була досить різноплановою, динамічною, насиченою. Головний акцент, звісно, був зроблений саме на танцях — вони були і народними, і сучасними.

У виконанні «Запорожців» глядачі побачили і почули композиції «Отамане, батьку наш», «Дівка в сінях стояла», «Хустки», «Ой, продала дівчина курку», «Ой, дівчино горлиця», «Гай зелененький», «Ой, хмелю ж мій хмелю», «Квітне черемшина», «Гарна кучерява», «Ой, у полі стоїть верба», «Розпрягайте, хлопці, коні» та інші, не менш улюблені номери.

Глядачі не шкодували долонь на знак подяки артистам за їх виконавську майстерність та високий професійний рівень.

Закінчували програму безсмертний яскравий «Гопак», який демонструє неповторну яскравість української культури, і пісня—гімн нашої нескореності ворогу «Ой, у лузі червона калина», яку співало і чимало слухачів. На екрані в цей час показувалия відповідний відеоряд про боротьбу українців проти дикої орди, яка прийшла нас завойовувати.

Особливого патріотичного забарвлення концертним програмам «Запорожців» надає вихід учасників колективу у фіналі програми з національними прапорами! Тут вже публіка просто шаленіє!

Величезна подяка неймовірним артистам, усьому колективу філармонії на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за таке свято для наших зранених великою війною душ! Слава нашим титанам з Сил оборони України, які дають можливість проводити такі концерти!

Враження

Вікторія Оленяк, керівниця зразкового художнього колективу, ансамблю народного танцю “Дружба”:

- Ансамбль дуже творчо і активно відсвяткував Міжнародний день танцю! Йдеться про яскраву подію вихідних - а це концерт "KOZAK DANCE" від академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»!

Ми безмежно вдячні Сергію Черногору, Олегу Кравцю, Олегу Кугаевському за партнерство, наставництво та незабутні спільні проєкти! Щасливі, що маємо честь і взяти участь у спільних концертах із відомими митцями. Звісно, що наші дружні діти і батьки підтримали виступи талановитого ансамблю і в залі - як його палкі шанувальники. Адже в "Дружбі" виховують не лише справжніх патріотів, а і палких шанувальників звичаїв рідного краю!

Цього разу KOZAK DANCE чарував розмаїттям танцювальної стилістики та жанровості. Його яскравий світ ритмів і мелодій, динамічні композиції та цікаві сюжетні замальовки поєднувалися зі звучанням багатоголосся хору та вишуканого вокалу!




Схожі новини: