Депутати вирішили: замість Анатолія Куртєва секретарем Запорізької міської ради обрали Регіну Харченко

Переглядів: 177

24 квітня 2024 16:25

Депутати вирішили: замість Анатолія Куртєва секретарем Запорізької міської ради обрали Регіну Харченко фото

Сьогодні у Запоріжжі відбулася позачергова сесія міської ради, на якій депутати вирішили кадрове питання

Своєї посади позбувся секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, чиє ім“я фігурувало у багатьох  скандалах. У сесійній залі зібралося 37 депутатів, що становить більше половини+1 (на сьогодні у раді 59 депутатів), Анатолія Куртєва серед них не було.

Перед народними обранцями виступив голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров, який закликав депутатів об’єднуватися перед лицем головного ворога — росії.

Голосування за звільнення Куртєва проходило прямо в сесійній залі — скринька для голосування була встановлена перед трибуною. За його ходом спостерігав очільник ОДА.

За звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря міської ради проголосувало 38 депутатів.

А от голосування за кандидатуру на посаду секретаря Запорізької міської ради було таємним - у кабінках зі шторками. На цю посаду депутати обрали Регіну Харченко, яку члени пропрезидентської депутатської фракції “Слуга народу” 22 квітня відкликали з посади голови фракції.

За інсайдом запорізького журналіста Якова Носкова, який зараз служить у ЗСУ, кандидатуру Регіни Харченко схвалив Офіс Президента.  Вона брала участь у переговорах стосовно дострокового позбавлення секретаря міськради повноважень на зустрічі з Іваном Федоровим і дала згоду зайняти цю посаду, відправивши “резюме” на погодження.

Все пішло по плану: за обрання Регіни Харченко секретарем Запорізької міської ради і, відповідно, в.о. міського голови проголосувало 37 депутатів.

Депутати також  звільнили трьох заступників міського голови: Олександра Власюка,  Олександра Казанцева, Степана Махсму.

 Першим заступником призначили  Андрія Бугара, заступниками стали Елла Слепян та Сергій Білов.

Також було підтримано петиції щодо підтримки фронтових військових частин та перейменування вулиці на честь загиблого воїна Віталія Чуйка. Петицію про вилучення земельної ділянки для створення скверу імені Дениса Тарасова депутати не підтримали.

Варто зазначити, що у публічній площині вчора з’явилося розпорядження про призначення позачергової сесії з питанням про висловлення недовіри секретарю міської ради Анатолію Куртєву на 6 травня. Але депутати вирішили “кувати залізо поки воно гаряче” і не відкладати, образно кажучи, на завтра те, що можна зробити вже сьогодні.

До речі, сьогодні Анатолій Куртєв розмістив на своїй сторінці звернення до Президента України, в якому повідомив про спробу перевороту у міській раді за сприяння Івана Федорова і закликав главу держави створити у Запоріжжі військову адміністрацію. З аналогічним проханням трохи раніше звернувся і голова ЗОДА Іван Федоров.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації прокоментував події у Запорізькій міській раді так:

"Щойно 37 депутатів Запорізької міської ради під час сесії прийняли історичне рішення - обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови Запоріжжя Регіну Харченко.

Остання повноцінна сесія міськради відбулась ще минулого року - 22 грудня. Протягом 4-х місяців більше 200 питань життєдіяльності Запоріжжя були фактично заморожені і чекали на вирішення.

Це, зокрема, робота критичних комунальних підприємств, які перебували у «підвішеному» стані через брак фінансування.

Але найболючішим було те, що протягом 2-х років повномасштабного вторгнення місто і область рухалися у різних напрямках, із розрізненою позицією, що є недопустимим під час воєнного часу.

Ми маємо памʼятати, що у нас один ворог - і це росія. Тож не повинно бути жодної терпимості до корупції, політиканства і внутрішніх ворогів.

Пріоритет - створення економічно сильного Запоріжжя. Безпечного і комфортного міста для мешканців. Центру тилового забезпечення Сил оборони України. Надійного форпосту, який тримає південний фронт від навали російських окупантів.

Впевнений, що рішення депутатів стане початком обʼєднання зусиль міста і області навколо підтримки ініціатив Президента України, укріплення позицій держави і розвитку Запоріжжя".

Фото В'ячеслава Твердохліба




Схожі новини: