У Запоріжжі правоохоронці викрили працівників залізничної станції, які розкрадали пальне та запчастини

Переглядів: 183

19 квітня 2024 11:45

У Запоріжжі правоохоронці викрили працівників залізничної станції, які розкрадали пальне та запчастини фото

Збитки від незаконної діяльності оцінюють в 1 млн гривень.

У запорізькому структурному підрозділі “Укрзалізниці” викрили схему з розкрадання майна підприємства. 

Попередньо правоохоронці встановили, що група працівників однієї із залізничних станцій упродовж тривалого часу зливала дизельне пальне та розкрадала запчастини з вузлів та агрегатів спецмеханізмів і пристроїв, які перебувають на балансі підприємства. Щоб приховати нестачу, зловмисники вносили недостовірну інформацію до звітної документації. У подальшому фігуранти за допомогою спільників перевозили викрадене майно до спеціально підібраних місць, звідки здійснювали їх реалізацію третім особам.

16 квітня поліцейські викрили на гарячому двох машиністів підприємства. Зловмисників застали під час викачки ними палива із баків ремонтних дрезин. Для цього вони використовували спеціальні помпові пристрої. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Після цього працівники поліції провели 30 обшуків за адресами фігурантів, в їхніх транспортних засобах і гаражних приміщеннях, а також в адміністративних і складських приміщеннях підприємства та адресами спільників.

За результатами слідчих дій виявлено понад тонну дизельного пального у різних ємностях, три насоси, два паливні фільтри, дев’ять різних автомобільних державних номерних знаків, одинадцять мобільних телефонів, флеш-носії, два системні комп’ютерні блоки, дорожні (шляхові) листи та журнали їх рухів, блокноти, 3300 доларів США, а також різні прилади і запчастини. Всі вилучені речові докази направлені на експертні дослідження.

Попередньо, завдані збитки державному підприємству становлять понад 1 000 000 гривень, однак остаточна сума буде встановлена за результатами проведеної інвентаризації, на підставі якої також буде вирішено питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: