Рух вантовим мостом у Запоріжжі стане двостороннім з 30 березня

Переглядів: 214

29 березня 2024 23:10

Рух вантовим мостом у Запоріжжі стане двостороннім з 30 березня фото

30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім.

Мета обласної влади – розвантажити трафік греблею Дніпровської ГЕС і зменшити затори на всіх запорізьких мостах. Про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

– Дніпрогес – це магістральна артерія Запоріжжя, яка зʼєднує правий і лівий береги міста. Після ракетного удару ворога по ГЕС нам вдалося відновити половину проїзного шляху греблею. А спільно з патрульною поліцією та комунальними службами опрацювали альтернативні шляхи руху автівок, в тому числі через новий міст, – зазначив очільник Запорізької ОДА.

Разом з Укргідроенерго обласна влада працює над оперативним відновленням Дніпровської ГЕС і вже найближчими тижнями зможе показати конкретний план відновлення, щоб повністю забезпечити проїзд через річку Дніпро.

На балковому мосту, як і раніше, рух буде одностороннім. На вантовому двосторонній рух роблять, щоб розвантажити міст Преображенського, який з'єднує лівобережну частину з островом Хортиця.

Нагадаємо, після масованого ракетного обстрілу Дніпровської ГЕС, на об'єкти якої прилетіло 8 ракет,  для проїзду легкового транспорту і маршруток відкрили дві полоси - по одній в кожний бік. Великі муніципальні автобуси на Правий берег їдуть через два мости - Преображенського і Арковий. Тролейбуси в ту частину міста не ходять: кінцеві зупинки для них - площа Запорізька і Набережна.




Схожі новини: