10 порад для швидкого прибирання

Переглядів: 221

18 березня 2024 16:45

10 порад для швидкого прибирання фото

За допомогою кількох простих лайфхаків ви зможете зробити цей процес простим і швидким.

Довго уникати прибирання не можна. Це не лише візуальна чистота, а й здоров’я, а ще психологічний комфорт. Адже простір навколо впливає на наш стан і настрій. Але що робити, якщо немає часу й сил? Як не розтягувати прибирання на весь день? За допомогою кількох простих лайфхаків ви зможете зробити цей процес простим і швидким.

1. Перед початком прибирання організуйте простір

Звільніть столи, полиці та інші поверхні від зайвих речей. Переконайтеся, що всі предмети інтер’єру знаходяться на своїх місцях, щоб під час прибирання не довелося витрачати час і розставляти їх.

2. Користуйтеся органайзером для зберігання дрібниць

Це порада на перспективу. Дрібні аксесуари, резинки та шпильки для волосся, паперові скріпки та інші подібні речі ускладнюють прибирання, коли знаходяться в різних місцях оселі та не мають свого місця. Ви можете скласти їх в органайзер. Він не просто виконує функцію контейнера для зберігання, а й допомагає впорядкувати предмети, щоб потім було легко знайти потрібний.

3. Робіть вологе прибирання

Ідеально було б спочатку пропилососити підлогу, а потім протерти шваброю, але якщо часу обмаль, обмежтеся вологим прибиранням. Воно в будь-якому разі є ефективним проти пилу та бруду. Не забувайте використовувати мийний засіб і рукавички для збереження здоров’я шкіри.

4. Замініть звичайні ганчірки мікрофіброю

Мікрофіброві ганчірки та серветки збирають пил і бруд краще за звичайні. Вони не залишають подряпин, підходять для будь-яких покриттів. Їх можна неодноразово прати.

5. Розділіть прибирання на кілька невеликих завдань

Не намагайтеся братися за все підряд у спробі швидше закінчити або охопити одним махом усю площу оселі, особливо якщо вона велика. Прибирайте одну кімнату за раз. Або зосередьтеся спочатку на певних предметах: полицях, меблях, скляних поверхнях. Це допомагає концентруватися та не втомлюватися.

6. Використовуйте відповідні засоби

До деяких видів покриттів потрібен особливий підхід. Обирайте спеціальні засоби для кам’яних, скляних, дерев’яних, лакованих поверхонь, щоб очищати їх ефективно та безпечно.

7. Не забувайте про профілактичні заходи

Щоб спростити прибирання в майбутньому, ви можете запобігти сильним забрудненням. Біля входу в дім покладіть килимок. Поверхні, які схильні до зносу, можна покрити захисними плівками.

8. Спробуйте сучасні прилади

Парова швабра та робот-пилосос можуть значно спростити роботу й заощадити час. Звісно, робот-пилосос не зможе вичистити всі кути та інші важкодоступні місця, тому повністю перекласти на нього прибирання не вдасться. Але допомога від нього точно буде!

9. Зробіть прибирання приємним для себе

Увімкніть улюблену музику, поставте на тлі веселий серіал. Створіть собі комфортну атмосферу, яка буде підбадьорювати й надихати.

10. Підключайте сім’ю

Прибирання в домі — спільна відповідальність усіх, хто в ньому живе. Воно не повинно бути тільки на вас. Розділіть обов’язки між членами сім’ї, привчіть дітей до чистоти й порядку, щоб вони вчилися бути відповідальними за свій особистий простір.

Дотримуючись перерахованих вище порад, ви зможете прибирати ефективно, швидко та з задоволенням. А ще ви сформуєте звичку підтримувати чистоту, й думки про прибирання припинять вас обтяжувати.

Джерело: Ліга




Схожі новини: