Свіжа надовго. Як приготувати ніжну та легку паску з сиром, яка лишатиметься м’якою навіть після свята

Переглядів: 191

27 квітня 2024 13:20

Свіжа надовго. Як приготувати ніжну та легку паску з сиром, яка лишатиметься м’якою навіть після свята фото

Рецепт паски з сиром багатьом господиням передали їх бабусі, які розумілися на святковій випічці.

Завдяки вдалому рецепту, паска з сиром виходить неймовірно пухкою, запашною та легкою та подобається дорослим і дітям.

Як приготувати паску з сиром

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 500 г
  • Сир (9%) — 150 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цукор — 100 г
  • Молоко — 100 мл
  • Дріжджі - 25 г
  • Вода — 100 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Родзинки — 100 г
  • Ванільний екстракт — за бажанням

Приготування

В першу чергу приготуйте опару. Для цього в окремі ємності розімніть пресовані дріжджі та залийте теплою водою.

Додайте 4 ст. л. борошна, дрібку цукру, ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залиште на двадцять хвилин.

Після цього, в іншій ємності перетріть сир, додайте молоко та збийте отриману масу блендером.

Додайте яйця, сіль, цукор, розтоплене масло та ретельно вимісіть до однорідності.

Поєднайте опару та збиту масу. Додайте ванільний екстракт, просійте борошно та замісіть тісто. Воно має вийти м’яким та липким.

Додайте у тісто родзинки, накрийте ємність з ним плівкою та залиште у теплі на дві години. За цей час воно має вирости в два рази.

Викладіть тісто у форми, воно має заповнювати їх на 1/3, та залиште ще на півтори години.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змажте майбутні паски зверху яйцем та відправте запікатися у духовку на тридцять хвилин.

Готові паски прикрасьте на власний смак.




Схожі новини: