І для любителів м’яса теж. П’ять найкращих рецептів із броколі на будь-який смак та гаманець

Переглядів: 339

20 січня 2024 09:00

І для любителів м’яса теж. П’ять найкращих рецептів із броколі на будь-який смак та гаманець фото

Броколі — це хрестоцвітний овоч, який вирізняється особливим смаком і текстурою, який робить його неймовірно універсальним. Пропонуємо п’ять оригінальних рецептів з броколі для приготування вдома

Цей овоч добре відомий своїми поживними властивостями. Броколі багатий на вітаміни та мінерали, пов’язані зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань. смак овоча може варіювати від злегка солодкого до трав’янистого і гіркуватого, залежно від сорту і способу приготування.

Броколі зараз доступний у різному вигляді: від цілих головок до попередньо нарізаних суцвіть, які можна придбати у свіжому та замороженому вигляді, що полегшує його приготування: від супів і салатів до смаження та запіканок. Щоб гідно оцінити смак броколі, пропонуємо спробувати приготувати ці оригінальні п’ять страв. Кожна з них може бути повноцінним обідом або корисною вечерею, яка не обтяжить наслідками у вигляді зайвої ваги.

Броколі зі смаженим тофу: рецепт

Через різноманітність смакових якостей броколі, овоч чудово поєднується з інгредієнтами веганської кухні та запашними травами

Інгредієнти:

1 ст.л. рисового оцту

2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

2 ст.л. соєвого соусу

2 ст.л. кленового сиропу

2 зубчики часнику

Шматочок потертого на тертці імбиру

Сіль і перець за смаком

1 ст.л. оливкової олії

300 г тофу екстра-твердого сорту, нарізаного кубиками

1 ст.л. кунжутної олії

1 червоний болгарський перець

½ головки броколі,

1 велика морква

Додаткові інгредієнти:

Зелена цибуля

Кунжут

Спосіб приготування:

1. Змішайте оцет з 1 столовою ложкою кукурудзяного крохмалю. Додайте соєвий соус, кленовий сироп, часник та імбир, посоліть та поперчіть за смаком.

2. Посипте тофу кукурудзяним крохмалем, що залишився, і посоліть та поперчіть за смаком.

3. Розігрійте оливкову олію у воку або сковороді на середньому вогні.

4. Смажити тофу протягом 6−8 хвилин, поки він не стане золотистим і хрустким зовні. Виймаємо його зі сковороди і додаємо кунжутну олію.

5. Обсмажте, порізані грубими скибками овочі: червоний болгарський перець, броколі та моркву протягом 5 хвилин, поки вони злегка не обвугляться і не стануть м’якими.

6. Додайте тофу назад у сковороду і перемішайте з соусом. Смажте підливу протягом 2 хвилин. За бажанням подавайте страву з рисом або локшиною, з зеленою цибулею та/або кунжутом як гарнір.

Простий рецепт салату з броколі

Завдяки пікантній овочевій заправці, яка також виконує роль маринаду, цей салат набуває вишуканого та незвичного смаку.

Інгредієнти:

1 склянка несоленого сирого мигдалю

1 ст. л. соєвого соусу

2 ст. л. кленового сиропу

¼ ч. л. копченої паприки

¼ склянки оливкової олії

3 ст. л. майонезу

3 ст. л. яблучного оцту

2 ч. л діжонської гірчиці

1 зубчик часнику

½ ч. л. солі

500 г броколі, нарізані

¼ склянки червоної цибулі

1 склянка фіолетової капусти

½ склянки подрібненої моркви

½ склянки сушеної журавлини

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 350 градусів. У невеликій мисці змішайте мигдаль з соєвим соусом, 1 столовою ложкою кленового сиропу та копченою паприкою.

2. Викладіть мигдаль на застелене пергаментом деко і випікайте 12 хвилин. Вийміть з духовки і дайте охолонути.

3. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, майонез, яблучний оцет, діжонський оцет, часник, сіль і кленовий сироп, що залишився.

4. У великій мисці змішайте броколі, червону цибулю, капусту, моркву, сушену журавлину та мигдаль. Полийте салат заправкою і подавайте до столу.

Куряче філе з кунжутом, запечене з броколі та рисом

Цей рецепт поєднує в собі смак курки та броколі з ароматними спеціями та соусами, що нікого не залишать байдужими.

Інгредієнти:

3 ст. л. соєвого соусу

3 ст. л. сиропу агави

1, 5 ст. л. підсмаженої кунжутної олії

1 ст. л. томатної пасти

1 ст. л. часникового соусу

1 ст. л. шрірача (таїландський соус)

1 ст. л. охолодженого імбирного пюре (або тертого свіжого імбиру)

2 зубчики часнику

3 морквини середнього розміру

2 ст. л. пресованої олії

4−6 курячих стегенець зі шкірою без кісток

4 склянки суцвіть броколі

2 ст. л. кунжуту

3 склянки гарячого вареного білого або коричневого рису

Подрібнена свіжа кінза та зелена цибуля для подачі

Спосіб приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти в невеликій мисці. Зберігайте в холодильнику під кришкою до 1 тижня.

2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть очищену нарізану моркву з 1 столовою ложкою олії на велике деко з бортиками.

3. Додайте на деко курячі стегенця. Запікайте 15 хвилин. Вийнміть з духовки.

4. Покладіть суцвіття броколі на деко і полийте їх олією, яка залишилася. Поверніть в духовку і запікайте, поки курячий сік не стане прозорим, а броколі майже м’якою, 20−25 хвилин.

5. Ложкою вилийте соус на курку та овочі. Перемішайте, щоб все гарно просочилося. Посипте кунжутом. Смажте, один раз перемішуючи овочі, поки вони не стануть глазурованими, 10−15 хвилин.

6. Викладіть курку з овочами на 3 склянки вареного рису; ложкою політь соком, що виділився на сковорідці. Щедро посипте кінзою та зеленою цибулею.

Броколі з часником і пармезаном: рецепт

Цей рецепт броколі може стати вашим улюбленим способом приготування цього різновиду капусти.

Страва може стати ідеальним гарніром не лише на щодень, а й на святкові дати. Особливого смаку їй додає часник і пармезан.

Інгредієнти:

Броколі — приблизно пів кілограма

Оливкова олія — 2 ст.л.

Сіль — ½ чайної ложки

Чорний мелений перець — ¼ чайної ложки

Подрібнений часник — 1 і ½ чайної ложки

Цибуля, натерта на дрібній тертці/подрібнена кухонним комбайном — 1 ч. л.

Мелена солодка паприка — ½ ч. л.

Сухарі для панірування — 2 ст. л.

Натертий сир пармезан — 2 ст. л.

Читайте також:

 Ідеальна в усіх відношеннях. Як отримати максимальну користь від броколі

Спосіб приготування:

1. Броколі розділяємо на суцвіття та кладемо в глибоку ємність. Поливаємо оливковою олією та ретельно вимішуємо руками. Змішуємо сіль, чорний перець та паприку і посипаємо приправами броколі. Тоді додаємо часник і цибулю, вимішуємо та посипаємо почергово сухарями і пармезаном. Головне, все ретельно вимішати.

2. Перекладаємо броколі на деко, попередньо змащене олією. Головне, щоб суцвіття було відокремлене одне від одного. Печемо страву приблизно 20 хвилин, рекомендована температура — 220° С. Смачного.

Джерело: NV




Схожі новини: