7 продуктів для покращення зору

Переглядів: 292

19 грудня 2023 11:00

7 продуктів для покращення зору фото

Фахівці Центру мікрохірургії ока Запорізької обласної клінічної лікарні дали слушні поради для тих, хто хоче зберегти гарний зір

Прагнете мати хороший зір протягом життя? Тоді вживайте наступні продукти якомога частіше:

1. Чорниця.

Займає заслужене перше місце з усіх продуктів для покращення зору. Свої корисні властивості вона зберігає навіть при легкій термічній обробці та в замороженому вигляді. Складові цієї ягоди покращують гостроту зору, захищають від вільних радикалів, знімають втому очей.

2. Морква

Морква багата на вітаміни С, К, Е, РР, групи В та містить велику кількість каротину. Ці складові впливають зміцнення сітківки очей, запобігають виникненню курячої сліпоти та пересиханню рогівки ока.

3. Листові зелені овочі (капуста, шпинат).

Містять вітаміни В1, В2, D, С, Р, РР, різноманітні мікроелементи й каротин. Зміцнюють імунітет, покращують стан нервової системи та ще й підвищують гостроту зору. Плюс впливають на захист очей від шкідливого впливу сонячного випромінювання.

4. Риба

Офтальмологи Університету Сіднея встановили, що вживання риби хоча б один раз на тиждень знижує ризик сліпоти на 31%.

В цьому продукту чимало корисних вітамінів, мікроелементів, білка і, звісно ж, Омега 3 (жирні кислоти, які запобігають дегенерації жовтої плями). Велику кількість Омега 3 можна знайти в скумбрії, палтусі, оселедці та форелі.

5. Яйця.

Це джерело лютеїну і зеаксантину. Завдяки цим антиоксидантам забезпечується посилена підтримка здоров'я сітківки ока.

6. Горіхи та бобові.

Вони містять в собі вітамінів А, В, Е, С, Р, білки та вуглеводи. Плюс цинк, селен та Омега-3. Ці елементи підвищують імунітет, допомагають швидше відновитись організму після хвороби та запобігають дегенерації сітківки ока.

6. Оливкова олія.

Містить провітамін А і вітамін Е. Згідно з дослідженнями, вживання протягом семи днів 100 мл оливкової олії значно послаблює дію очних хвороб.

Бажаємо вам смачного! І нехай ваші очі завжди будуть здорові!




Схожі новини: