У Запорізькій області створять реєстр компактного проживання ВПО

Переглядів: 359

18 вересня 2023 18:40

У Запорізькій області створять реєстр компактного проживання ВПО фото

Запорізька ОВА має створити реєстр місць компактного проживання для ВПО, а також проводити моніторинг їхнього стану.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 1 вересня 2023 р. № 930 про “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”, яка затверджує Порядок роботи МКП, а також зобов'язує обласні військові адміністрації проводити моніторинги їхнього стану та координувати діяльність.

Як повідомляє ЗОВА, також постанова передбачає створення реєстру місць компактного проживання до 1 жовтня. Для цього балансоутримувачі закладів мають звернутись до Запорізької ОВА та подати спеціальну заяву. Директорка Департаменту соціального захисту населення ОДА Марина Нотанова нагадала, що МКП можуть бути будь-які приміщення, які відповідають визначеним законодавством вимогам.

Усі внутрішньо переміщені особи мають укласти договір на проживання. Документ передбачає можливість розміщення ВПО на 6 місяців із правом пролонгації. Першочергове право на проживання в таких місцях мають багатодітні родини, особи з інвалідністю, літні люди та громадяни, які мають офіційне підтвердження про знищення житла.

Крім цього, якщо балансоутримувач може забезпечити надання квитанцій за спожиті комунальні послуги, ВПО оплачують їх самостійно. У разі, якщо лічильники відсутні, сам балансоутримувач подає документи на компенсацію відповідно до постанови № 261 “Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд”.




Схожі новини: