Постійне чи імпульсне: обираємо світло для студії

Переглядів: 801

17 липня 2023 16:24

Постійне чи імпульсне: обираємо світло для студії фото

Постійне світло — будь-яке штучне джерело світла, яке залишається ввімкненим протягом тривалого періоду. Традиційно, на знімальному майданчику використовували імпульсні спалахи. Але тепер, коли виробники підвищили потужності й попрацювали над помилками, постійне світло для відеозйомки —  значно зручніший варіант.

То яке ж світло краще обрати для студійної зйомки?

Постійне чи імпульсне, яке обрати

Говорячи про імпульсне джерело, маємо на увазі в основному фотоспалахи. Всі можливі види ламп відносять до джерел постійного світла. Дебати між фотографами не вщухають уже багато років. І ті й інші оперують аргументами, фактами, які мають значення і впливають на комфорт студійної роботи. Насправді обидва види освітлення мають свої позитиви й негативи, які потрібно враховувати при виборі обладнання.

Імпульсне світло

Ще у ті часи, коли фотографія тільки починала своє становлення як професійна діяльність, фотоспалахи доказали свою доцільність і суттєву перевагу.

  • Потужне джерело світла.

  • Плавне регулювання.

  • Світловий спектр, достатній для постановки ідеального кадру.

  • Компактне та легке обладнання навіть у стаціонарному виконанні.

Але є один суттєвий мінус, який впливає на роботу сучасного фотографа. Ви не бачите того, що має вийти на кінцевій світлині під час побудови кадру. Треба налаштуватись на довгі налаштування, пробні знімки. Якість фінального результату можна оцінити вже після знімання.

Для відеозйомки імпульсне світло не використовують!

Постійне світло

Це не те обладнання, яке приємно було використовувати. Раніше, громіздкі конструкції виділяли багато тепла, збиваючи моделей з роботи, і споживали силу силенну електроенергії. З розвитком світлової індустрії, переваги постійного студійного обладнання наздогнали, навіть обігнали, імпульсні спалахи.

Що особливо подобається фотографам:

  • Економія електроенергії.

  • Широкий спектр, який не гірший за фотоспалах.

  • Немає зайвого виділення тепла.

  • Моделювати світлову сцену стало простіше без пробних знімків.

Нарешті, постійні лампи спокійно використовують для фільмування відео за потреби.

Обираємо аксесуари для постійного світла

Якщо ви визначилися який тип освітлення підходить вашій студії, слід обрати аксесуари, а саме — студійну стійку. Це саме та річ, яка допомагає надійно зафіксувати положення освітлювача. Краще проконсультуватися з менеджером щодо стійки, адже необхідно враховувати вагу не лише самої лампи, а й майбутніх світлоформуючих насадок, які вам 100% знадобляться.

Де купити постійне світло

Інтернет-магазин GOX.ua  має великий каталог LED-панелей, моноблоків, накамерних комплектів, та інших джерел постійного світла, та постійно поповнює ассортимент. Є попередньо  сформовані комплекти під різні студійні запити. Ще, тут можна обрати всі додаткові аксесуари, а саме, стійки, живлення, насадки для ламп. Відгуки про товари допоможуть визначитися, якому бренду варто віддати перевагу.

Для отримання кваліфікованої консультації зв’яжіться з менеджером магазину.




Схожі новини: