Особливості кави середньої прожарки

Переглядів: 484

Легкий, збалансований, приємний смак і аромат чашечки кави, що бадьорить - необхідний атрибут сніданку для багатьох кавоманів. Але смачна кава для кожного свій. Саме щоб задовольнити смаки та побажання кожного гурмана, виробники кави використовують різні види і ступеня обсмажування. Для приготування смачної кави здійснюється середнє обсмажування зерен, яка користується колосальною популярністю у всьому світі.

Ступеня середнього обсмажування.

Досить умовне розмежування видів обсмажування вимагає більш повної класифікації. Для цього в кожному вигляді прийнято виділяти більш конкретні категорії-ступеня. У різних джерелах і для різних організацій вони можуть не повністю збігатися, але в цілому такий підхід зручний, адже дозволяє внести уніфікацію в настільки індивідуальну сферу смаків.

  • Американська обсмажування-це характеристика зерен, які обсмажені лише злегка. Тобто другий етап розтріскування тільки почався, і таку каву вже не можна назвати слабообсмаженим, але зерна ще не придбали шоколадно-коричневий відтінок, властивий середньої обсмажуванні. Принадність такої обсмаження в тому, що багатий смаковий букет дозволяє розрізнити квіткові, фруктові і кислуваті відтінки.
  • Full City Roast, повний Сіті зростання, міська обжарка або легка Французька обжарка - класичний варіант середнього обсмажування. Він володіє всіма якостями, що розкриваються в каві при температурі 225-229 °C. цукор, що міститься в каві починає карамелізуватися, надаючи зерну м'який коричневий колір, а напою - солодкуватий фруктовий смак. Цей вид обсмажування поширений в Середземномор'ї і європейських країнах.
  • Віденське обсмажування - це перехідний стан зерен від середньої до темної обсмажуванні. Така кава має більш щільне тіло і яскраво виражений карамельний смак. Колір зерен темніше, ніж на попередньому етапі, на їх поверхню виступають маслянисті плями.

Залежно від сорту, середній ступінь обсмажування кави може вимагати різної температури і тривалості. В результаті вираженість тієї чи іншої смакової якості напоїв, приготованих з різних сортів буде відрізнятися.

Особливості кави середньої прожарки.

Обсмажування кави значно впливає на його колір, смак, міцність, аромат, і навіть вага. Тому вибираючи каву в зернах середнього обсмажування, варто звернути увагу на якості, якими він володіє.

Середня обсмажування зручна не тільки своєю універсальністю, але і особливостями виробленого ефекту.

  • Аромат після середнього обсмажування створюють ефірні масла, які виступають на зернах. Він має карамельні відтінки, хоча в цілому яскраво виражений і у більшості сортів не дуже багатий. Проте окремі види кави при даній обсмажуванні здатні здивувати палітрою запахів.
  • Смак напою теж у багато м залежить від сорту, хоча є і загальні характеристики, такі як кислинка, слабка гіркота, фруктовий присмак. Деякі сорти мають солодкуватий, шоколадний, квітковий, горіховий або Мигдальний присмак.
  • Колір зерен шоколадний, тому темного напою від такого обсмажування очікувати не варто.
  • Міцність, або вміст кофеїну в каві середнього обсмаження помірне, тому його можна пити як вранці, так і протягом дня, як без додавань, так і з молоком, вершками і цукром.

Середня обсмажування дозволяє розкрити і зберегти всі деталі високоякісної кави. Її популярність обумовлена не тільки щадним режимом обробки, але і широким використанням. Кава мелена середнього обсмажування використовують для приготування коктейлів, американо, і навіть додають в Еспресо щоб порадувати гурманів.