Бізнес центр: переваги розташування для підприємств

Переглядів: 447

Плануючи відкриття бізнесу, варто заздалегідь подумати про місцезнаходження компанії. Можна використовувати власність, якою володіє підприємець, створити штаб-квартиру компанії у власній квартирі, обрати послуги віртуального офісу чи орендувати офіси, які пропонує бізнес центр Львів. Як винайняти свій перший офіс? Що шукати?

Купити чи орендувати? Що краще?

Одна з найчастіших дилем, з якими з самого початку стикаються підприємці, — це вибір між орендою приміщення для потреб компанії та покупкою офісного приміщення чи відповідної нерухомості. Багато залежить від:

  • специфіки компанії,
  • галузі, в якій вона працюватиме,
  • кількості працівників.

У перспективі може виявитися, що покупка офісного приміщення буде більш вигідною. Умови кредиту — щомісячна розстрочка — можуть виявитися нижчими за вартість оренди. Однак більшість підприємців не хочуть вкладати гроші в покупку нерухомості з самого початку, не знаючи, чи буде їхній бізнес розвиватися достатньою мірою. Великою перевагою оренди офісних приміщень є можливість розірвати договір, коли підприємець вирішує, наприклад, призупинити чи ліквідувати бізнес.

Як винайняти свій перший офіс?

Пошук ідеального місця для штаб-квартири компанії може спричинити певні проблеми. Підприємець повинен враховувати не лише вартість оренди та площ, але також розташування офісу та вже згадану специфіку бізнесу.

Престижне розташування.

Представницьке приміщення у центрі великого міста — бажано на першому поверсі, поряд із жвавою вулицею, безумовно, буде дорожчим, але при цьому матиме маркетингову функцію. Потенційним клієнтам буде простіше дізнатися про існування компанії та послуги, які вона надає. Офіс не завжди повинен знаходитись у самому центрі, але важливо, щоб він розташовувався в районі міста з гарною інфраструктурою. Великий паркінг, розташований поблизу, полегшить клієнтам зупинку під час візиту до компанії, а автобуси та громадський транспорт, що працюють у цьому районі, допоможуть дістатися офісу.

Загальна площа.

Ключове питання під час пошуку ідеального приміщення для офісу — визначити, який простір підійде для бізнесу. Слід враховувати як кількість співробітників, так і додаткові елементи, такі як місце, необхідне устаткування і товарів. Слід звернути увагу не тільки на розмір площі, а й на кількість кімнат, можливість організації, наприклад приміщення соціального призначення або конференц-залу.

Плани розвитку компанії також є важливими. При оренді офісу варто заздалегідь подумати про зростання компанії та пов'язані з цим підвищені потреби. Погано, якщо через кілька або десяток місяців з'ясується, що компанія збирається переїхати, тому що приміщення замалі. Міняти місце розташування компанії — не найкраща ідея через замовників та підрядників.

Технічний стан об'єкта та інфраструктури.

Саме розташування в центрі міста не привабить клієнтів, якщо будівля, де знаходиться офісне приміщення, буде непривабливою. Якщо офіс компанії знаходиться не на першому поверсі, слід перевірити стан сходів, ліфтів, а також доступність будівлі для людей з обмеженими можливостями. Перевіривши технічний стан об'єкта, слід дізнатися більше про шляхи евакуації, протипожежний захист, а також безпеку приміщення у вигляді, наприклад, сигналізації або нічного сторожа.

Що ще потрібно перевірити перед здаванням в оренду першого офісу?

Вищезазначені питання, пов'язані з орендою офісу для компанії, стосуються насамперед потреб бізнесу та корисних елементів. Крім того, слід всебічно вивчити документацію на об'єкт та ознайомитись із договором оренди.