Опалубка на будівництві: як обрати відповідну систему?

Переглядів: 494

У всіх будівельних роботах оболонка, тобто опалубка, є незамінною. Опалубка є конструкцією, завдяки якій залита бетонна суміш набуває відповідної форми. Завдяки опалубці від http://budhub.in.ua залитий бетон не поширюється за межі конструкції, і таким чином можна досягнути бажаної форми майбутньої будівлі.

Вибір опалубки має значення

Існує кілька видів опалубки. Розрізняють опалубку:

  • стін,
  • фундаменту,
  • стелі,
  • колон.

Вибір правильного типу надзвичайно важливий. Керівник будівельної ділянки повинен вибрати відповідну систему опалубки. Загалом можна припустити, що опалубка стін призначена для зведення стін, а стельова опалубка — для стель. Однак спосіб зняття опалубки також може вплинути на вибір відповідної системи. Тому найкраще врахувати відповідний підбір опалубки в технічному плані, щоб інвестиції здійснювались швидко і водночас демонтаж конструкції не представляв труднощів. Звичайно, вибір опалубки має також економічний аспект, тобто потрібно враховувати ціну квадратного метра опалубки.

Опалубка для земляних робіт - що варто знати?

Фундаментна опалубка використовується для виїмок. Тут варто зазначити, що слід використовувати невеликі елементи конструкції, що мають відповідну кількість модулів і одночасно достатньо легкі. Дуже важливо формувати облицювання фундаментної плити найдовшими панелями. Ну, а для самого укладання опалубки для фундаменту тут ні в якому разі не слід використовувати кран, оскільки, всупереч зовнішньому вигляду, це може ускладнити роботу і продовжити час її виконання. Однак для використання важких елементів потрібен кран. Важливо також дотримуватись правил охорони праці. Фурнітура повинна бути адаптована до типу опалубної системи. Системою також слід завжди користуватися з урахуванням її цільового використання.

Опалубка для стін - як вибрати монтаж?

Під час будівельних робіт також слід виконувати опалубку стін. В цьому випадку існує два типи опалубки, залежно від їх ваги. Опалубка для стін може бути виконана вручну або з використанням крана. Як відомо, тут має велике значення точність роботи, а також час її виконання. Варто використовувати відповідні аксесуари, наприклад, замки, балки, але також у цьому випадку слід застосовувати помірність, оскільки використання занадто великої кількості аксесуарів є поширеною помилкою і може бути занадто дорогим.

Стельова опалубка - що варто знати?

З технічної точки зору найпростіше зробити стельову опалубку. Тут можна використовувати класичні системи на основі дерев’яних елементів. Вибираючи систему, слід також дотримуватися аналізу конструкції стелі. Це може зробити кваліфікований робітник або керівник будівництва. Тип самої підлоги також визначає опалубку.

Форма опалубки надзвичайно важлива. Найкраще обирати її за видом роботи, які виконуються. Однак не варто враховувати економічний аспект при виборі.