Навантажувачі: розподіл та переваги

Переглядів: 1014

Навантажувачі в основному використовуються при роботі на складі та при транспортуванні більш великих та важких товарів. Вони відрізняються між собою: приводом, функцією та типом рульового управління. Якщо необхідно визначитися з найкращим навантажувачем від https://skladtruck.com.ua/, слід подивитися технічні характеристики та типи навантажувачів.

Навантажувач — це колісний автомобіль. Він пристосований для транспортування матеріалів значної ваги і використовується при зберіганні та на коротких відстанях. Візки використовуються під час розвантаження на:

  • складах,
  • фабриках,
  • портах.

Після придбання відповідного навантажувача також важливо транспортувати його до вказаного місця.

Що таке навантажувачі

Навантажувачі класифікуються як транспортні засоби, які підлягають технічному нагляду Управління технічного контролю. Крім того, їх можна розділити залежно від приводу, функцій та способу управління. Існує 2 типи візків, які не підлягають технічного нагляду:

  • платформні візки — мають платформу для перевезення вантажів. Вони використовуються для горизонтального транспортування вантажів на більші відстані;
  • підйомні візки — використовуються під час підйому вантажу на певну висоту, що дозволяє переміщувати вантаж і транспортувати його на поверхні;

Розподіл навантажувачів

Навантажувачі поділяються за функціями або приводом. Кожен підприємець, який розглядає можливість придбання автонавантажувача, стикається з важким вибором. Важливо правильно вибрати обладнання для занять, які відповідають галузі бізнесу. Покупці також повинні бути ознайомлені з інформацією, що стосується характеристик кожного візка. На цій підставі кожен може обрати відповідний тип машини для свойого профілю діяльності.

Навантажувачі - поділ відповідно до приводу

За типом приводу навантажувачі можна розділити на три типи:

з двигуном внутрішнього згоряння, газові та електричні. Тип засобів залежить від палива або енергії, яку потрібно використовувати.

Дизельний навантажувач

Навантажувач з двигуном внутрішнього згоряння живиться від енергії згоряння. Через вихлопи, які вони виділяють, їх слід використовувати на відкритому повітрі. Якщо навантажувач буде використовуватися в обмеженому просторі, у ньому слід встановити фільтр, що обмежує виробництво вихлопних газів.

Газовий навантажувач

Газові вилочні навантажувачі дуже економічні завдяки нижчій ціні на зріджений газ. В основному вони використовуються на відкритих просторах. Крім того, вони повинні мати фільтри, які зменшать викиди вихлопних газів. Вони також працюють досить тихо, що покращує комфорт працівника під час роботи.

Електричний навантажувач

Електричні вилочні навантажувачі найпопулярніші для використання як на відкритих просторах, так і в приміщенні. Вони також повинні відповідати стандартам безпеки та сучасним нормам. Завдяки цьому їх можна використовувати на складах і в торговельних залах. Електричні вилочні навантажувачі також називають навантажувачами на акумуляторній батареї, оскільки вони забирають енергію з батарей.