Чим корисний віртуальний каталог автозапчастин?

Переглядів: 312

Наявність автомобіля, так чи інакше, змушує замислюватися про техобслуговуванні, в процесі якого заміна несправних автозапчастин стає об'єктивною необхідністю. Вирішується ця проблема по-різному. Хтось поспішає до дилера, інші шукають запчастини самостійно, а треті вирішують позбутися клопоту і придбати новий автомобіль.

При купівлі автозапчастин автолюбитель стикається з масою питань. Відповісти на які не завжди можуть навіть власники спеціалізованих магазинів для автомобільних деталей. Складність полягає в тому, що коди запчастин вводяться виробником і призначені, як правило, для дилерів, СТО та працівників бізнесу, безпосередньо пов'язаного з автозапчастинами.

Для ідентифікації автомобіля і запчастин для нього використовуються спеціальні програми - електронні каталоги EPC, в які вводяться VIN-коди з метою отримання доступу до схеми автомобіля і дозволяють підібрати потрібні деталі. Така робота виконується професійно підготовленими менеджерами та звичайному користувачеві недоступно зробити вибір також легко і швидко. Але є можливість мінімізувати складності в підборі потрібної деталі - використовувати віртуальний каталог компанії https://avtopro.ua.

Як зазвичай шукають потрібні запчастини покупці?

Запчастини для автомобілів купуються в спеціалізованих магазинах або в мережі. Інформаційні програми для дилерів і СТО є продуктами з обмеженим доступом, і, тим не менше, все частіше їх адаптовані копії з'являються на різних сайтах, що дозволяє покупцеві займатися самостійних підбором деталей для свого автомобіля.

Покупців залучають більш низькі ціни, що природно. До того ж така операція, як самостійний підбір і замовлення деталей не є протизаконними, і використовується повсюдно, в тому числі і в інших країнах світу. Але, не дивлячись на легкість вирішення проблеми, все ж є маса труднощів, вирішити які буває важко або майже неможливо. Основні складності це:

  • Переклад інформації з оригінального каталогу іноземною мовою вимагає знання технічних термінів. Працюючи з адаптованою версією перекладу зазвичай стикаються з неадекватною інформацією, що дає небагато користі;
  • Програми використовують дерево запчастин, для яких може існувати кілька кодів і невідомо, який з них замовляти. Одна і та ж деталь може мати до чотирьох кодів. При цьому, невідомо, який з них підходить вашому автомобілю і підходить взагалі. Тобто вибір запчастин є неоднозначним;
  • Імовірність неправильного вибору деталі, тому що інформація для кожної деталі вимагає наявності професійних знань. Якщо користувач має перед очима чотири коду, не обладнаних спеціальною інформацією, то вибір деталі ускладнений.

В цьому випадку - найбільш оптимальним буде використовувати універсальний адаптивний каталог Avtopro.ua, забезпечений перекладом абревіатур, скорочень і виносок з оригінального каталогу, що полегшує вибір деталей користувачеві.