Як швидко погасити кредит

Переглядів: 193

Як швидко позбутися від декількох кредитів і закрити борги? Правила швидкого погашення включають кілька етапів і методів. У цій статті разом з експертами 1mbank.ru ми розглянемо основні кроки, які допоможуть вам швидше розрахуватися з вашим позикою.

Контроль над витратами та ведення бюджету

Почніть вести бюджет. Першим кроком до швидкого погашення кредиту є встановлення контролю над вашими фінансами. Регулярно відстежуйте свої доходи та витрати, щоб бути в курсі поточної фінансової ситуації. Планування бюджету дозволить визначити, де можна заощадити додаткові гроші для погашення позики.

Після цього проаналізуйте свої витрати та визначте, де можна зменшити витрати. Відмовтеся від непотрібних витрат або знайдіть дешевші альтернативи. Це допоможе звільнити додаткові кошти для погашення позики.

Знайдіть способи заощадити

Знайдіть варіанти заощадити або отримати додатковий прибуток. Дослідіть свої поточні фінансові можливості, щоб з'ясувати, які з них можна використовувати як додаткове джерело доходу або заощадження. Наприклад, ви можете відкладати заощадження на накопичувальний рахунок, продати непотрібні речі або знайти підробіток вечорами.

Якщо у вас є кредитні картки, спробуйте позбутися від них або зменшити їх використання. Високі процентні ставки за кредитними картками можуть уповільнити ваш прогрес у погашенні боргу. Замість кредитних карток намагайтеся купувати товари та послуги готівкою або оплачуйте дебетовою карткою.

Що зробити, щоб швидко розрахуватися з боргами?

Першим кроком буде розподіл всіх кредитів у порядку зменшення процентної ставки. У тозі позики з підвищеними ставками сплатіть в першу чергу, щоб мінімізувати переплату за відсотками. Інші кредити можна погашати за встановленим графіком платежів.

У такого підходу є фінансові переваги, так як дозволяє знизити загальну суму переплати за відсотками і заощадити гроші в довгостроковій перспективі. Але у такого способу є і деякі мінуси. Наприклад, якщо кредит був узятий на тривалий термін, то можливе зниження мотивації для дострокового погашення. Тому, перед тим, як приймати рішення, необхідно оцінити свої шанси і можливості.

Рефінансування-швидкий спосіб оплатити кредити

Ще одним способом прискорити погашення кредитів є перекредитування на менший термін. Цей варіант підходить в тому випадку, якщо кредити отримали на тривалий період і з високими відсотками. При такому розкладі варто звернутися в інший банк, де запропонують більш вигідну ставку, бажано на 1,5-3% менше попередньої позики. Якщо доходи стабільні, можна вибрати менший термін кредитування. Коли зарплата не дозволяє, тоді варто орієнтуватися на комфортний платіж і направляти незаплановані доходи на дострокове погашення.

Оплата самого "дорогого" кредиту

Коли є кредити з високими процентними ставками, Подумайте про дострокове погашення цих позик. Зменшення заборгованості за кредитами з високими відсотками допоможе заощадити більше грошей на процентних платежах. Виберіть ту позику, де вам доводиться щомісяця віддавати найбільше грошей. І почніть всі вільні кошти направляти на його погашення. Після виплати самого» дорого " кредиту вам буде простіше розрахуватися з іншими позиками, які оформили на менші суми.

Не забувайте, що погашення кредиту вимагає дисципліни, самоконтролю та управління фінансами. Дотримання вищевказаних правил допоможе вам швидше розрахуватися зі своїм кредитом і отримати фінансову свободу.