Як полегшити життя під час спеки: дієві способи

Переглядів: 596

Дехто полюбляє літню спеку. Для інших же ця пора року стає просто нестерпною, особливо - якщо немає шансів провести її під кондиціонером. Що ж, перетерпіти спеку можна з меньшими стражданнями. Для цього варто попіклуватися про свою домівку та стиль життя. Виконуючи наші поради, ви покращите свої шанси пережити літо з комфортом. Так само, як рейтинг онлайн казино прямо підвищує вашу удачу в азартних іграх.

Як зменшити температуру в приміщенні

Перший крок у боротьбі зі спекою - це контроль температури у вашій квартирі чи комнаті.

  1. Звичайно, всі, хто міг встановити кондиціонер - вже це зробили. Якщо такої можливості немає - охолоджувати повітря можна за допомогою вентилятора. Чи навіть відкритого вікна, якщо день вітряний. Для цього достатньо повісити перед джерелом вітру мокре простирадло.
  2. Влаштовуйте протяги. Але лише в тому разі, якщо ви не схильні від них захворювати. Протяг створює циркуляцію повітря, працюючи на зразок природного вентилятора. Щоб створити протяг, достатньо відкрити два вікна чи вікно й двері, які знаходяться на протилежних кінцях квартири.
  3. Не дозволяйте кімнаті нагріватися. У цьому допоможуть навіть щільні штори, які не пропускають сонце в кімнату. Ще краще - придбати спеціальні віддзеркалюючі ролети. Чи просто занавісити вікно фольгою, яка відбиватиме сонце.

Як поліпшити самопочуття

Наступні крови стосуються того, щоб спеку легше переносили особисто ви.

  • Носіть одяг з натуральних тканин. Вони не порушують природну терморегуляцію вашого організму. А отже - не змушують його перегріватися ще сильніше.
  • Не забувайте про головні убори, коли виходите на сонце. Навіть якщо ви не звикли до капелюшків чи кепок - влітку вони врятують від перегрівання.
  • Намагайтеся не потрапляти на сонце у його найактивнішу пору. З 11 до 16 години краще взагалі знаходитися у приміщенні. Всі прогулянки та справи, які вимагають поїздок - ліпше перенести на ранок чи вечір.
  • Висипайтеся. Банально, але у втомленого організму терморегуляція гірша. Не виспавшись, ми мерзнемо за найменшого зниження температури. І помираємо від спеки від найменшого підвищення.
  • Прокидайтеся раніше. Після прохолодної ночі температура оточуючого середовища нижча, ніж буде ввечері. Тому краще перенести всі справи на ранок. А увечері раніше лягти спати.
  • Перейдіть на легку їжу. Багаточасове переварювання жирного, жареного та гострого лише погіршує самовідчуття у спеку.