Страхування майна та життя: з чого слід почати

Переглядів: 553

Сьогодні продукти страхування поширені, деякі навіть не замислюються над тим, чи варто їх обирати. Передбачається, що страхування покликане захистити власника полісу (або його родичів) від фінансових наслідків стихійного лиха чи нещасного випадку, тому під час укладання договору слід виявляти обережність.

Сьогодні на ринку представлено десятки різних видів страхових продуктів від https://www.utico.ua/. У цій безлічі пропозицій легко заблукати. На що слід звернути увагу, обираючи страхування майна та життя?

Особисте страхування

Особисте страхування — дуже широка категорія страхових продуктів, призначених для захисту від фінансових наслідків смерті, серйозного захворювання, травми або шкоди. Флагманським прикладом тут, звичайно ж, буде страхування життя, але це лише один із доступних продуктів. Вибір набагато більший, тому люди, які хочуть захистити себе та своїх близьких, мають широкий спектр можливостей.

Страхування життя

Відповідь на це питання не повинна бути такою очевидною, як здається. Насправді страхування життя має сенс у наступних випадках:

  • коли у клієнта є сім'я та довгострокові фінансові зобов'язання, наприклад, іпотека,
  • коли людина є єдиним годувальником,
  • коли один партнер заробляє набагато більше за іншого (спостерігається велика диспропорція в заробітку).

Страхування життя може стати в пригоді в будь-якій іншій ситуації, але в цьому нема потреби. Слід згадати залізне правило: такий поліс страхування використовується для захисту близьких від тягаря виплати боргів або різкого погіршення життя після смерті застрахованої особи.

Від чого залежить премія зі страхування життя? Найважливіші критерії:

  • вік застрахованої особи,
  • страхової суми,
  • страхового покриття,
  • здоров'я застрахованого (у разі молодих людей страховики це не перевіряють),
  • типу полісу — найдешевшими є так звані захисні поліси, які діють лише у разі смерті, інвалідності або серйозного захворювання,
  • спосіб укладання полісу - індивідуальний або груповий.

Страхування майна

Якщо вірити дослідженням, менше половини користувачів мають страхування життя. З іншого боку, страхування будинку чи квартири використовують більш як 80%. Зважаючи на все, клієнти цінують захист власності більше, ніж здоров'я та життя, але це не дивно — адже страхування майна та автотранспортних засобів захищає від фінансових наслідків втрати чогось матеріального і, як правило, важко заробленого.

Як застрахувати будинок чи квартиру?

Страхування житлової нерухомості видається досить очевидним. Звичайно, вартість страховки багато в чому залежить від її суми (тобто вартості майна) та різних видів доповнень.

Страхування житла або квартири — це дуже поширений продукт, до якого можна прикласти різні пільги, включаючи страхування цивільної відповідальності. На етапі придбання страховки нерухомості потрібно мати на увазі різницю між захистом стін і нерухомих елементів та обладнанням (рухомими елементами). Люди з іпотекою добре знають, що банк завжди вимагає покупки поліса, який гарантує виплату компенсації у випадку, наприклад, пожежі або іншого лиха, тоді як страхування того, що знаходиться всередині, є виключною відповідальністю власників.