Вхідні двері: поради щодо вибору від фахівців

Переглядів: 585

Здебільшого вхідні двері купують з розрахунком на їхню довготривалу службу. Оскільки йдеться про довговічність та надійність, багатьох покупців цікавлять критерії вибору дверей для входу у квартиру або приватний будинок. Для того, щоб ви придбали вхідні двері, які зможуть прослужити не одне десятиліття, ми підготували для вас декілька порад від працівників магазину підлоги та дверей «СтарДизайн».

Отже, перше, що безпосередньо впливає на вибір вхідних дверей, — тип їхнього призначення. Вимоги до дверей у приватний будинок та квартиру дещо відрізняються, тож це слід врахувати під час покупки. Наприклад, вхідні двері у будинок повинні володіти високими показниками стійкості до зламування, а також не псуватися від дії температурних коливань, опадів та ультрафіолетових променів. Крім цього, важливо, щоб конструкція мала високі показники ізоляції тепла. Водночас на вхідні двері у квартиру навколишнє середовище не впливає, тож варто зосередитись на надійності конструкції, здатності добре ізолювати тепло та шум.

Спершу, розгляньмо вхідні двері, що добре справлятимуться з захисною функцією, адже це основна вимога до обох видів дверей.  Для того, щоб покупцям було просто зрозуміти на скільки міцними є двері, їх ділять за класами. Тут усе просто: що вищий клас, то важче незаконно проникнути у помешкання. Найкращу безпеку гарантують металеві та броньовані конструкції. Їхні полотна покриті листами металу, товщина якого повинна становити не менше, ніж 1,5-2 мм. Також рівень міцності підвищується, якщо всередині конструкція посилена ребрами жорсткості. Однак не варто вибирати двері найвищого класу міцності, адже вони призначені не для житла. Таким дверям притаманна дуже велика вага, товщина та висока вартість.

Важливу роль у забезпеченні надійності відіграють дверні замки. Вони повинні відповідати класу міцності дверей. Інакше, двері буде просто відчинити, зламавши ненадійний замок або ж навпаки дверну конструкцію. З-поміж сучасних конструкцій замків популярні такі види, як-от: циліндровий, сувальдний та моноблок. Ми радимо обирати замки з різними механізмами відмикання, адже для їх зламування потрібні різні типи інструментів та більше часу. Також на замок можна додатково встановити броненакладку, що підвищить рівень стійкості до зламування.

Щодо забезпечення дверей ізоляцією тепла та звуку радимо купувати конструкції з полотнами не тоншими за 80 мм та облицювальними панелями завтовшки не менше 12 мм. Також вони повинні бути наповнені утеплювачем, наприклад, мінеральною ватою та оснащені ущільнювачами. Наповнення також врятує від промерзання дверей, якщо йдеться про приватний будинок.

Велика кількість покупців хочуть, щоб двері не лише гарантували безпеку, а й красиво виглядали та підходили за стилем до інтер’єру квартири або фасаду будинку. Втім, сьогодні виробники пропонують широкий асортимент одинарних та подвійних дверей з різними елементами декорування, як-от: скло, ковка, молдинг та багато інших.