Як вибрати струни для акустичної гітари?

Переглядів: 683

В інтернет-магазині ви можете купити Струни для гітари за вигідною ціною. Виробники пропонують струни високої якості від виробників зі світовим ім'ям. Вибір струн-завдання не з простих. Багато починаючі гітаристи стикаються з тим, що струни можуть не підходити під інструмент або просто не подобатися. Щоб цього не сталося, потрібно знати деякі правила вибору струн для гітари. Для початку потрібно визначитися з матеріалом. Ви можете купити струни в спеціалізованому інтернет-магазині.

Основні критерії

Давайте розглянемо основні характеристики, за якими можна відрізнити Струни для акустичного інструменту від електро. По-перше, це товщина. У акустичних струн товщина варіюється від 0,20 до 0,30 мм.

  • Для початку необхідно визначити, для якого інструменту ви збираєтеся купувати струни. Якщо для класичної гітари, то вам підійдуть нейлонові струни, які можна купити в інтернет-магазині.
  • Всі вони мають однаковий діаметр і йдуть в комплекті з однією котушкою. Такі струни не будуть псувати деку гітари і псувати її звучання.
  • Також можна вибрати сталеві струни, але вони більш важкі, і грати на них буде складніше. Крім того, такі струни коштують дорожче.

Для початку слід визначитися, які саме струни ви хочете купити. Струни бувають нейлонові, сталеві, а також зроблені з суміші нейлону і сталі. Нейлонові струни-найдешевші, але і самі ненадійні. Вони швидко зношуються і через кілька місяців струни стають дуже тугими. Сталеві струни роблять з нержавіючої сталі і вони забезпечують більш потужний звук. Однак вони важче нейлонових і мають більш яскравий звук. Але і у них є недолік - вони дуже сильно зношуються.

На що звернути увагу

Струни бувають металеві і нейлонові. Металеві струни мають металевий сердечник, а нейлонові – нейлоновий. При виборі струн потрібно враховувати товщину і діаметр струн. Чим тонше струни, тим вони дзвінкіше. А товсті-більш важкі і міцні. Їх легше налаштовувати.

Існують також універсальні струни. Вони зручні у використанні і підходять для будь-якого інструменту. В інтернет-магазині ви можете замовити Струни для електрогітари, акустичної гітари, бас-гітари та укулеле.

Поради гітаристів

Перш ніж купити струни, визначитеся, який вони повинні бути товщини. Це залежить від виду гітари, її корпусу і від того, чи будете ви грати у відкритому або закритому приміщенні. Для акустичної гітари найкраще підійдуть нейлонові струни з діаметром від 1 до 1,5 мм.чим товщі струна – тим більше її пружність і опір при вібрації, а значить, гра на гітарі буде більш виразною. Струни з найменшим діаметром підійдуть для гри в закритому приміщенні, наприклад в концертному залі.