Грабунок прискорюється

Переглядів: 231

27 травня 2024 13:40

Грабунок прискорюється фото

Понад 1000 квартир окупанти визнали безхазяйними у Мелітополі за останні декілька днів. 

За три роки колаборанти на окупованих територіях знайшли майже 15 тисяч "безхазяйних" об'єктів нерухомості.

При цьому половину цієї кількості знайшли за неповний 2024 рік. Для порівняння — в перший рік повномасштабної війни проросійські чиновники знаходили в середньому по 235 "покинутих" будинків щомісяця, а зараз — по півтори тисячі. І темпи продовжують зростати.

Усі тезиси колаборантів крутяться навколо того, що конституція росії гарантує всі права власності виключно громадянам рф, про українців чи інших іноземців мови взагалі не йде. Щодо землі, то за словами колаборанта, взагалі заборонено, щоб «іноземці»володіли землею сільськогосподарського призначення, а також землями на прикордонних територіях, муніципальних утвореннях.

Якщо власник майна тимчасово не знаходиться на ТОТ, то він може оформити довіреність. Але! У цьому випадку також мова йде виключно про громадян рф, а довіреність можна оформити тільки у нотаріусів, які знаходяться на території рф.

Окупанти заявляють, що після визнання безхазяйним у власника ще є можливість відновити свої права, але для цього йому вже потрібно буде звертатись до суду. У Мелітополі вже бували випадки, коли квартиру жінки визнали безхазяйною під час того, як вона перебувала у лікарні. Коли вона виписалася та дізналась про це, їй відповіли, що тепер їй слід звертатись в суд.




Схожі новини: