Атака Росії по Україні. Ракети з Ту-95МС прямували на Львів, під ударом Старокостянтинів і Вінниччина

Переглядів: 203

26 травня 2024 17:15

Атака Росії по Україні. Ракети з Ту-95МС прямували на Львів, під ударом Старокостянтинів і Вінниччина фото

26 травня вночі Росія завдала нового масованого удару по Україні, бомбардувальники Ту-95МС запускали крилаті ракети, також вночі була атака "Шахедами" та "Кинджалом". Ракети прямували на Львівщину, під ударом був Старокостянтинів на Хмельниччині, є руйнування на Вінниччині.

Ближче до ранку Росія підняла Міг-31К, який завдав удару аеробалістичною ракетою "Кинджал".

Польща піднімала у повітря свої F-16 через наближення ракет до кордонів.

Всього у ніч на 26 травня російські війська застосували 14 ракет та понад три десятки ударних БпЛА, повідомляють Повітряні сили.

Збили 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 БпЛА.

Захищали небо зенітні підрозділи, авіація, РЕБ, мобільні вогневі групи.

Основна ціль ударів Росії по тилових регіонах України - енергетика. Москва намагається знищити енергосистему й вибиває теплові та гідроелектростанції. В Україні вже величезні проблеми з електрикою, кілька тижнів по всій країні запроваджені графіки знеструмлення.

Повітряні цілі знищували у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

У Жмеринці на Вінниччині уламки дрону пошкодили три багато поверхівки і сім приватних житлових будинків, а також шість машин. Постраждали троє людей.

У Хмельницькій області після ракетної атаки було знеструмлено 11,1 тисячі людей у 13 населених пунктах. На ранок подачу світла відновили.

Через пошкодження газових мереж газопостачання зупинили для понад 1,3 тисячі людей у Вінницькій області та для 35 абонентів – у Харківській.

На Сумщині снаряд влучив поряд з однією з газорозподільних станцій.

Як повідомили Повітряні сили, частина дронів вдарила по Старокостянтинову на Хмельниччині, де розташований стратегічний аеродром. Там працювала система ППО, лунали вибухи.

У цьому місті розташована база української авіації і саме звідси, як визнавали Повітряні сили, вони завдають ударів західними авіаційними ракетами по російських базах на окупованих територіях.

Частина ракет долетіла до Львівщини і попрямувала у бік Львова, повідомив керівник області Максим Козицький. Мер Андрій Садовий уточнив, що ракет на Львівщині дві. Згодом він додав, що ракети зникли з радарів області.

Повітряні сили також повідомили про рух ракет на Івано-Франківськ. У цьому регіоні росіяни раніше били по Бурштинській ТЕС, яку вже зруйнували.

Згодом у повітряних силах повідомили, що ракети знову змінили курс, повернули і вдарили по Старокостянтинову. По цьому місту, за даними Повітряних сил, запустили аеробалістичний "Кинджал". Але, як уточнили військові, "Кинджал" пролетів Старкон і попрямував у бік Івано-Франківська.

Близько 4.30 ранку керівник Вінниччини Сергій Борзов повідомив, що у регіоні було влучання у житловий будинок, є поранені і проводять евакуацію.

Відбій повітряної тривоги оголосили о 5:20 ранку.




Схожі новини: