Ситуація на ЗАЕС

Переглядів: 202

25 травня 2024 13:37

Ситуація на ЗАЕС фото

Оцінка експертів МАГАТЕ

Після відключення лінії 750 кВ "Дніпровська" ще раз стала очевидна вкрай нестабільну ситуацію з ядерною та фізичною ядерною безпекою на Запорізькій АЕС під час збройного конфлікту.

Рашистська адміністрація ЗАЕС поінформувала експертів МАГАТЕ, які перебувають на місці події, що причиною стало коротке замикання, не надавши подальших деталей. За повідомленням станції, лінію було перепідключено о 16:49.

Ця подія також посилює занепокоєння щодо атак на електроенергетичну інфраструктуру в інших регіонах України, як зазначалося минулого тижня, підкреслюючи ризик для ЗАЕС, а також для інших діючих атомних електростанцій (АЕС) в країні. Коли лінія 750 кВ була відключена, ЗАЕС отримувала електроенергію ззовні від єдиної резервної лінії 330 кВ, і вона є особливо вразливою до таких перебоїв, як це продемонструвала сьогоднішня подія. До конфлікту станція мала чотири лінії 750 кВ і шість ліній 330 кВ.

Група експертів МАГАТЕ, яка перебуває на ЗАЕС, протягом останнього тижня продовжувала чути вибухи на різних відстанях від станції.

Команда не виявила відкладень бору, але помітила невеликий витік води з трубопроводу вентиляційної системи, який, за словами представників ЗАЕС, буде усунутий в рамках планового технічного обслуговування в майбутньому. Команда також відвідала турбінний зал енергоблоку №3, де змогла оглянути деяке обладнання, але знову не отримала доступу до західної частини залу.

 




Схожі новини: