Росіяни вдарили по Харкову: 7 загиблих і 16 поранених, влучили у друкарню - ОВА

Переглядів: 196

23 травня 2024 15:25

Росіяни вдарили по Харкову: 7 загиблих і 16 поранених, влучили у друкарню - ОВА фото

23 травня російські військові завдали близько 15 ударів ракетами С-300 або С-400 по цивільній інфраструктурі Харкова та області, зокрема влучили у друкарню в місті. Внаслідок атаки на Харків 7 людей загинули, ще 16 постраждали.

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, мер Харкова Ігор Терехов, поліція Харківської області, УП.Культура, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков

Пряма мова: "Окупанти завдали близько 10 ударів по Харкову! За попередніми даними, пʼять цивільних людей постраждали". 

Деталі: Очільник ОВА зазначає, що окупанти били по цивільній інфраструктурі міста. Також, за словами Синєгубова, армія РФ вдарила по Золочеву, внаслідок чого постраждали двоє людей.

Крім того, медики надали допомогу ще двом постраждалим внаслідок російських обстрілів у Люботині.

Оновлено: О 11.24 Синєгубов повідомив, що в Харкові окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається друком. 

Директорка видавництва "Vivat" Юлія Орлова підтвердила, що йдеться саме про їхнє видавництво. У коментарі УП.Культура Орлова уточнила, що влучання сталось в друкарню "Фактор-Друк", у якій здебільшого друкуються книжки видавництва. За її словами, через велику пожежу наразі неможливо встановити місце перебування деяких людей.

Також Синєгубов написав, що кількість постраждалих внаслідок атаки зросла до 6, також відомо про одного загиблого. 

Мер міста додав, що росіяни влучили по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста. 

"Ще один удар прийшовся по приватному підприємству. За попередньою інформацією там один загиблий, шестеро поранених, місцеперебування ще трьох неможливо встановити через велику пожежу".

Пізніше Терехов написав, що кількість загиблих зросла до двох. Ще одну людину шукають.

Оновлено о 11.34: Терехов повідомив, що на місці ще одного удару російської ракети виявили тіло ще одного загиблого, ще одного постраждалого забрала швидка.

Згодом Синєгубов написав, що солдати РФ завдали щонайменше 15 ударів по Харківщині. Внаслідок удару по Харкову чотири людини загинули. Місцеперебування ще двох встановлюється.

Оновлено о 12.27: мер міста Ігор Терехов повідомив, що кількість загиблих та постраждалих зросла.

"За оновленими даними - пʼятеро загиблих і девʼятеро поранених".

Через кілька хвилин Синєгубов додав, що у Харкові відомо вже про 6 загиблих та 11 поранених.

О 12.38 поліція Харківської області уточнила, що росіяни били по місту ракетами С-300 або С-400. Після вилучення уламків вид озброєння буде встановлений остаточно. Наразі поліція працює на місці влучання.

"Під завалами, ймовірно, можуть перебувати двоє громадян. Триває розбір завалів та пошук постраждалих". 

Оновлено о 12:50: Очільник Харківської ОВА повідомив, що кількість постраждалих зросла до 16. Влучання зафіксували у Холодногірському та Основ‘янському районах. 

Керівник облпрокуратури Олександр Фільчаков уточнив, що дві російські ракети влучили на територію друкарні в Основʼянському районі. Під час атаки там було понад 50 працівників. З них 6 загинули, ще 16 дістали поранень.

О 13:35 Синєгубов повідомив, що до 7 збільшилась кількість загиблих внаслідок російської атаки по Харкову.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: