СБУ повідомила про підозру членам однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла на ТОТ Запорізької області

Переглядів: 236

23 травня 2024 11:40

СБУ повідомила про підозру членам однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла на ТОТ Запорізької області  фото

Служба безпеки встановила колаборантів, які співпрацювали з агресором під час проведення фейкових виборів у вересні 2023 року.

Усі зрадники входили до складу так званої виборчої комісії «Приморского муниципального округа»,», яку росіяни створили у захопленому Бердянському районі. Встановлено особи голови та членів псевдоустанови, які наразі переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині території Запорізької області. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За даними слідства, під час перебування на «посадах» вони організували проведення незаконних виборів.

Під час передвиборчої компанії вони масово агітували своїх односельчан підтримати фейкові вибори і «проголосувати» на користь потрібного кандидата.

Безпосередньо в день незаконного «волевиявлення, фігуранти робили дворові обходи приватних осель з «виборчими урнами» та фейковими бюлетенями.

Під час таких рейдів вони, будучи у супроводі озброєних загарбників, збирали «голоси» за визначених кандидатів.

Наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України 

Зловмисники перебувають у розшуку. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: