Із троянди, жасмину, акації. Як приготувати квітковий сироп для коктейлів за старовинним рецептом Ольги Франко
22 травня 2024 23:00
Перші згадки про сиропи належать до XI століття, під час Хрестових походів на Близькому Сході. Хрестоносці варили charâb, що означає напій, латинським sirupus.
Із джерел XVIII століття відомо про сиропи з квітів бузини, ромашки, фіалок, троянд та інших. Вони широко використовувалися в кулінарії та медицині. Наприкінці XVIII століття сиропи почали додавати в коктейлі.
Пропонуємо приготувати квітковий сироп за рецептом із книжки Ольги Франко Перша українська загально-практична кухня.
Як приготувати квітковий сироп за рецептом Ольги Франко
Інгредієнти
На три літри сиропу:
100 г квітів акації
100 г квітів жасмину
100 г квітів квітучої троянди
2 кг цукру
100 мл лимонного соку
Приготування
Промити квіти в холодній воді
Залити квіти 3 літрами окропу, накрити і залишити на ніч.
Процідити через сито.
Додати 2 кг цукру і варити на маленькому вогні три години.
Додати лимонний сік і розлити гарячий сироп по пляшках.
Джерело: NV