Із троянди, жасмину, акації. Як приготувати квітковий сироп для коктейлів за старовинним рецептом Ольги Франко

Переглядів: 303

22 травня 2024 23:00

Із троянди, жасмину, акації. Як приготувати квітковий сироп для коктейлів за старовинним рецептом Ольги Франко фото

Перші згадки про сиропи належать до XI століття, під час Хрестових походів на Близькому Сході. Хрестоносці варили charâb, що означає напій, латинським sirupus.

Із джерел XVIII століття відомо про сиропи з квітів бузини, ромашки, фіалок, троянд та інших. Вони широко використовувалися в кулінарії та медицині. Наприкінці XVIII століття сиропи почали додавати в коктейлі.

Пропонуємо приготувати квітковий сироп за рецептом із книжки Ольги Франко Перша українська загально-практична кухня.

Як приготувати квітковий сироп за рецептом Ольги Франко

Інгредієнти

На три літри сиропу:

100 г квітів акації

100 г квітів жасмину

100 г квітів квітучої троянди

2 кг цукру

100 мл лимонного соку

Приготування

Промити квіти в холодній воді

Залити квіти 3 літрами окропу, накрити і залишити на ніч.

Процідити через сито.

Додати 2 кг цукру і варити на маленькому вогні три години.

Додати лимонний сік і розлити гарячий сироп по пляшках.

Джерело: NV

 




Схожі новини: