12 та 11 років

Переглядів: 225

21 квітня 2024 12:50

12 та 11 років фото

Отримали берданці, звинувачені рашистами в тероризмі

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 18 квітня 2024 виніс вироки Віталію Расторгуєву та Володимиру Кривцуну з Бердянська.

Чоловіків викрали в окупованому місті ще влітку 2022 року та звинуватили у нібито замаху на гауляйтера сауленка. Расторгуєва та Кривцуна засудили до 12 та 11 років позбавлення волі, відповідно.

Російські силовики затримали Віталія Расторгуєва в Бердянську 13 липня 2022 року. 4 серпня пропагандисти вже розмістили сюжет, в якому затриманий чоловік «зізнається» в тому, що нібито отримав від знайомого з підконтрольної території завдання розмістити 2 кілограми вибухівки під днищем автівки гауляйтера сауленка.

«Сюжет» доповнено кадрами з місця нібито виявлення схрону, де взяв вибухівку Расторгуєв (з обов’язковими атрибутами – українським прапором, наклейками «Правого сектору» та шевронами різних підрозділів ЗСУ).

Про спільників Расторгуєва на той момент не йшлося. В іншому сюжеті було заявлено, що «всі спільники знаходяться на підконтрольній Україні території».

До червня 2023 року про нього нічого не було відомо, коли прізвище Расторгуєва, як і ще одного бердянця Володимира Вікторовича Кривцуна виявили правозахисники серед тих, кого росіяни утримували в СІЗО №2 в Сімферополі. Інформацію про обставини затримання Кривцуна чи конкретний перелік обвинувачень в публічному доступі знайти не вдалося.




Схожі новини: