СБУ встановила особи двох зрадників, які коригували ракетні атаки рф по Запорізькій області

Переглядів: 175

4 квітня 2024 10:00

СБУ встановила особи двох зрадників, які коригували ракетні атаки рф по Запорізькій області  фото

Встановлено, що за їх наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

Тоді, унаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, ворожими агентами виявились мати та син, які на початку широкомасштабного вторгнення втекли на тимчасово захоплену частину Запорізької області, де пішли на співпрацю зі спецслужбами країни-агресора. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За оперативними даними вони були завербовані представником головного управління генштабу збройних сил рф (відомого як гру).

За вказівками російського гру, агенти збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку.

До своєї злочинної діяльності вони залучили мешканця Степногірська, якого співробітники СБУ затримали у січні цього року.

Через нього вони дізнавались потрібну інформацію та в подальшому передавали своєму куратору.

Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 




Схожі новини: