Накрило міною: у Роботиному загинув відомий розвідник

Переглядів: 248

30 березня 2024 14:15

Накрило міною: у Роботиному загинув відомий розвідник фото

23 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку в селі Роботине загинув відомий розвідник «Тор» з 56 окремого стрілецького батальйону – командир зведеної роти 65 бригади молодший сержант Максим Леонідович Отінов.

Про непоправну втрату повідомляється на фейсбук-сторінці 65 окремої механізованої бригади ЗСУ.

«Контрдиверсійна група підрозділу отримала від командування завдання зачистити вулицю в селі Роботино, в залишках будівель якого закріпилися залишки російської ДРГ.

На завдання вирушили у складі 4 бійців: командир батальйону на позивний Кіт, старший групи Макс Тор, командир взводу ПТРК Рудік та боєць Кірпіч. Вулицю від диверсійної групи окупантів успішно зачистили, двох росіян убили.

І хоч група після виконаного завдання виходила під щільним вогнем ворога (працювали по них з артилерії, танків і мінометів, по селу прилетіло кілька КАБів та літали ФПВ-дрони і повітряні коригувальники вогню), Тор запропонував підірвати перекриття над підвалом у школі, де любили ховатися російські штурмовики. Він узяв протитанкову міну і з напарником Кірпічом пішли до руїн; Кіт і Рудік ішли трохи позаду як група прикриття.

На підході до школи підривників і накрило міною 120 калібру; обоє отримали поранення.

Почалася евакуація під вогнем противника. Кірпіча витягли, а Тор, в якого були важкі поранення, помер від травматичного і больового шоку…

Так віддав своє життя за Україну безстрашний розвідник і успішний боєць Макс Отінов «Тор». Його командування 65 бригади представило до звання Героя України (посмертно).

Максим народився у 1990 році в невеликому місті Волочиську на Хмельниччині. Навчався у Волочиському НВК.

З початком повномасштабної російської агресії, не вагаючись, став на захист Батьківщини. Він був хоробрим та відважним воїном, який неодноразово брав у полон ворожих солдатів.

При цьому розвідник ніколи не боявся небезпечних завдань і завжди був готовим прийти на допомогу своїм побратимам.

Світла пам'ять про Максима назавжди залишиться в серцях його рідних, друзів, побратимів та усіх, хто його знав. Він – Герой, який віддав життя за свободу та незалежність України за мирне небо над тими, хто в тилу.

Вічна пам'ять нашому побратиму!», - зазначається у дописі.

 




Схожі новини: