ЗАЕС підʼєднана до другої лінії живлення після ремонту через пошкодження окупантами

Переглядів: 271

14 березня 2024 23:25

ЗАЕС підʼєднана до другої лінії живлення після ремонту через пошкодження окупантами фото

Сьогодні, 14 березня, о 17:15 відновлено роботу лінії електропередачі «Запорізька ТЕС — Феросплавна» напругою 330 кВ, яка через пошкодження російськими окупантами була в ремонті.

Як повідомляє НАК "Енергоатом", ця лінія разом з лінією «Запорізька АЕС — Дніпровська» напругою 750 кВ зʼєднує станцію з об’єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення її власних потреб.

Нагадаємо,  від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації.

"Енергетики повернули в роботу повітряну лінію електропередачі 330 кВ, яка  була знеструмлена внаслідок ворожого обстрілу 20 лютого.

Атомна електростанція протягом 24 днів була заживлена лише однією резервною ЛЕП. Тривалість ремонту пов’язана зі складними безпековими умовами для робіт енергетиків.

Живлення АЕС однією лінією є вкрай небезпечним, адже електропостачання такого об’єкта має бути стабільним та безперебійним. Вимкнення усіх ліній означатиме черговий блекаут та загрозу ядерного інциденту на АЕС", - зазначається в телеграм-каналі уряду.

До речі,  в мережі показали світлини, як українські бійці забезпечували ротацію місії Міжнародної агенції по атомній енергетиці, яка постійно працює на окупованій Запорізькій АЕС.




Схожі новини: