До сліз: на концерті у Запоріжжі пісню про маму супроводжував дуже щемливий відеоряд

Переглядів: 535

9 березня 2024 14:50

До сліз: на концерті у Запоріжжі пісню про маму супроводжував дуже щемливий відеоряд фото

У Запорізькій обласній філармонії Міжнародний жіночий день відзначили прем’єрою програми «Тобі, чарівній». У залі 8 березня був аншлаг.

Слухачі півтори години насолоджувалися хітами класичної музики, джазовими композиціями, ліричними естрадними шлягерами та народними піснями, а також запальними танцями.

У виконанні вокалістів та інструменталістів прозвучали, твори Жоржа Бізе, Едварда Елгара, Карлоса Гарделя, Пала Абрахама, Соні Роллінза, Карла Дженкінса, Анатолія Кос-Анатольського та Кузьми Скрябіна.

Публіка отримувала позитивні емоції від віртуозної гри, яку демонстрували заслужений артист України Олег Кугаєвський (баян), лауреати міжнародних конкурсів Андрій та Галина Мамчур (скрипка), Вікторія Терещенко (бандура), концертмейстери – Світлана Зеленська, Олена Бекетова, Ольга Семенець та Артур Остапчук (фортепіано).

Як завжди вражав джаз-бенд «Music men» під керуванням Юрія Крюкова.

Запоріжці і гості міста не шкодували долонь для овацій провідним солістам Юлії Яксі, Вікторії Шестаковій, Анастасії Литвин та Миколі Кветкову, їх зачаровували Юлій Гаврилов, Аліна Сліта, Діана Остапчук, Ігор Спориш та Сергій Пивоваров.

До речі, у філармонії продовжують творчі експерименти. Публіка була у захваті від виступу нового дуету — Сергія Пивоварова і Анастасії Литвин, які виконали запальну композицію “Цьомаю”.

А творчий тандем Юлія Якса-Юлій Гаврилов, який дебютував у минулому концертному сезоні на сольному концерті Юлії, для святкового концерту підготував безсмертний хіт “Фелічіта”, який миттєво нагадав про “епоху італійської естради” на Центральному телебаченні СРСР.

До речі, артист розмовного жанру Юлій Гаврилов, який є володарем чудового голосу, як на мене, схожий на італійця, тому у цій композиції він виглядав дуже органічно. Як і завжди яскрава талановита вокалістка Юлія Якса, яка в дуеті ще більш розкрила свій творчий потенціал.

Але найбільше емоцій у автора цих рядків викликала одна з найвідоміших пісень Кузьми Скрябіна “Мам” у виконанні Сергія Пивоварова. Неможливо було без сліз дивитися на відеоряд, який супроводжував композицію: на кадрах — зустрічі військових з мамами, зустрічі мам-військовослужбовиць з маленькими дітьми. Ми ж розуміємо, що кожна така зустріч може бути останньою, бо у країні війна...

Завершували яскраву програму вокально-хореографічні композиції академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Черногора. У виконанні артистів прозвучали “Два дубки”, джазове попурі, “Ти до мене не ходи”, “Були на селі”. А кодою концерту стало спільне виконання солістів філармонії і “Запорожців” життєстверджуючої композиції “Надія є”.

Гучними оплесками та вигуками «браво» шанувальники дякували артистам за розкішний мистецький подарунок на честь свята.

Варто зазначити, що святковий концерт став четвертим мистецьким заходом, який зібрав у залі аншлаг шанувальників тьалановитих артистів філармонії.

Фото: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: