Зуби дракона та бетонні укриття: Міноборони і ЗОДА показали зведення оборонних фортифікацій на Запорізькому напрямку

Переглядів: 309

7 березня 2024 21:30

Зуби дракона та бетонні укриття: Міноборони  і ЗОДА показали зведення оборонних фортифікацій на Запорізькому напрямку фото

На Запорізькому напрямку продовжується зведення оборонних фортифікацій

Окрім зубів дракона та бетонних укриттів, на території Запорізької області також риють траншеї та облаштовують вогневі позиції.

Як зазначив сьогодні журналістам голова Запорізької ОДА Іван Федоров, ворог бачить, як будуються фортифікаційні споруди. Тому що в еру безпілотників (а ворожі дрони-розвідники час від часу кружляють і над Запоріжжям, не кажучи про наближену до бойових дій територію) непомітно проводити будівельні роботи неможливо.

Днями в області з інспекцією побували заступник міністра оборони, Командувач Сил підтримки ЗСУ та група народних депутатів.

- Вони відвідали 5 позицій, на яких ведуться роботи по зведенню оборонних фортифікацій або вони вже закінчені. Запорізька область отримала оцінку «задовільно». Ми виконаємо поставлені завдання в термін, який доведений вищим військово-політичним керівництвом держави, Кабінетом міністрів, прем“єр-міністром, - підкреслив Федоров. - Щоб заспокоїти мешканців Запоріжжя, буде проведена певна інформаційна робота. Ми покажемо, що зроблено для безпеки як військовими, так і цивільними.

Нагадаємо, кілька тижнів тому ЗМІ повідомили, що уряд не виділив Запорізькій ОВА коштів на будівництво фортифікаційних споруд, через що тендери довелося скасувати. Пізніше Іван Федоров повідомив, що уряд виділив рекордну суму на їх спорудження, але це така тема, про яку не варто детально говорити.

Сьогодні голова ЗОДА розповів, що роботи тривають, у телеграм-каналі показав відеоролик про будівництво, а Міністерство оборони опублікувало на своїй сторінці у соцмережі світлини, як виглядає фортифікація на Запорізькому напрямку.




Схожі новини: