СБУ повідомила про підозру зрадниці, яка в школі окупованого Бердянського району дала вказівку знищити українські підручники

Переглядів: 294

6 березня 2024 12:50

 СБУ повідомила про підозру зрадниці, яка в школі окупованого Бердянського району дала вказівку знищити українські підручники фото

Мешканка Бердянського району прийняла пропозицію від «нової влади» і зайняла псевдопосаду «директора «Бердянського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №8».

Зрадниця дала вказівку знищити всі українські підручники та прибрати з території школи всю українську символіку, а на її місці встановити російську. За її вказівкою дітям були видані навчальні посібники держави-агресора, а навчання велося виключно російською мовою.

Використовуючи отримані можливості та повноваження, жінка пропагувала у школі російську «сво» та виправдовувала воєнні злочини загарбників. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Крім цього, зловмисниця закликала місцевих мешканців приєднуватись до лав окупантів та віддавати дітей навчатися за стандартами рф.

Також, зловмисниця провела у закладі спортивні змагання під егідою рф з метою підтримки «сво» та пропаганди «русского мира». Учасників нагороджували грамотами з гербовими печатками рф та медалями із триколором.

Слідчі Служби безпеки повідомили зрадниці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України.

 




Схожі новини: