Дорадо, запечена у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви
4 березня 2024 16:55

Дорадо — це морська риба з ніжним білим м'ясом та невеликою кількістю кісточок. Достатньо просто посипати її спеціями, нафаршувати лимоном, базиліком та запекти в духовці.
Рибка добре пропікається і виходить ніжною, ароматною та соковитою.
Інгредієнти
Дорадо 2 шт.
лимон 1 шт.
оливкова олія 5 ст. л.
розмарин сушений 0,5 ч. л.
базилік свіжий 4 гілочки
перець чорний мелений
сіль
Рибу очистити від луски, обріжте плавці, видаліть нутрощі та зябра. Промийте та обсушіть паперовим рушником.
Зробіть 3-4 надрізи з одного боку і натріть перцем і сіллю.
Оливкову олію змішайте з розмарином і промажте рибу з двох боків. Залишіть маринуватися 20 хвилин.
Лимон наріжте на часточки.
У кожен надріз вкладіть часточку лимона, а в черевце - кілька часточок і базилік.
Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин. Викладіть на блюдо і прикрасьте овочами чи зеленню.
Порада:
Спеції використовуйте на свій смак.
Базилік можна замінити на будь-яку іншу ароматну зелень.
Джерело: ТСН