Дорадо, запечена у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви

Переглядів: 231

4 березня 2024 16:55

Дорадо, запечена у духовці з лимоном та базиліком: рецепт розкішної та дієтичної страви фото

Дорадо — це морська риба з ніжним білим м'ясом та невеликою кількістю кісточок. Достатньо просто посипати її спеціями, нафаршувати лимоном, базиліком та запекти в духовці.

Рибка добре пропікається і виходить ніжною, ароматною та соковитою.

Інгредієнти

Дорадо 2 шт.

лимон 1 шт.

оливкова олія 5 ст. л.

розмарин сушений 0,5 ч. л.

базилік свіжий 4 гілочки

перець чорний мелений

сіль

Рибу очистити від луски, обріжте плавці, видаліть нутрощі та зябра. Промийте та обсушіть паперовим рушником.

Зробіть 3-4 надрізи з одного боку і натріть перцем і сіллю.

Оливкову олію змішайте з розмарином і промажте рибу з двох боків. Залишіть маринуватися 20 хвилин.

Лимон наріжте на часточки.

У кожен надріз вкладіть часточку лимона, а в черевце - кілька часточок і базилік.

Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин. Викладіть на блюдо і прикрасьте овочами чи зеленню.

Порада:

Спеції використовуйте на свій смак.

Базилік можна замінити на будь-яку іншу ароматну зелень.

Джерело: ТСН




Схожі новини: