Допомагайте військовим: голова Запорізької ОДА прокоментував розмови, що через небезпеку захоплення міста з нього варто виїжджати

Переглядів: 263

29 лютого 2024 13:56

Допомагайте військовим: голова Запорізької ОДА прокоментував розмови, що через небезпеку захоплення міста з нього варто виїжджати фото

Іван Федоров дав власний рецепт протистояння російській пропаганді

Допомога військовим — це сьогодні пріоритетне завдання як для влади, так і для пересічних громадян, наляканих розмовами, що ворог скоро буде у Запоріжжі.

- Хочу зазначити, що за останні 1,5-2 тижні, що ми живемо в умовах постійних обговорень щодо того, що щось станеться у Запоріжжі, жодного руху на Запорізькій ділянці фронту не відбулося, - розповів Іван Федоров на брифінгу. - Ворог по кілька разів, а то й десятки разів намагається штурмувати позиції наших військових. Що ми маємо робити? Допомагати військовим та не піддаватися на обговорення російської пропаганди.

Сьогодні все керівництво знаходиться у Запоріжжі. Ми регулярно виїжджаємо на лінію фронту, по декілька разів на день проводимо наради з військовими.

За словами очільника ЗОВА, було прийнято рішення про збільшення наповнення програми допомоги Силам оборони.

- Щоб вони і захистили, і зробили все необхідне, щоб деокупуваати наші території. Це є в пріоритеті, а не розмови, що кудись треба виїжджати, - зазначив посадовець.

Так, сьогодні на Раді оборони області затвердять рішення про збільшення програми допомоги  Силам оборони до 1 млрд гривень.

Кошти планують залучити за рахунок обласного та місцевих бюджетів, а також великого бізнесу і державних компаній.

Крім цього, фахівцями буде проведено аналіз та пріоритизацію потреб, аби визначити які закупівлі потрібно провести найближчим часом. Ще більше автівок, безпілотників, антидронових рушниць та іншого обладнання і техніки відправиться на фронт для підсилення наших захисників.

Кошти будуть направлені на допомогу підрозділам, які воюють на Запорізькому напрямку, і запорізьким військовим частинам, які виконують завдання за межами області.

- Це не остаточна сума. Ми повинні докласти усіх зусиль, щоб збільшити її, як мінімум, на 50 відсотків, - підкреслив Федоров. - Ми конкретизуємо закупівлі, які будуть зроблені, і вже найближчим часом зможемо перейти до конкретних дій в рамках цієї програми.

На допомогу Силам оборони також надійдуть і особисті кошти голови Запорізької ОДА. А вони чималі!

У 2022 році Європарламент нагородив хоробрий український народ премією імені Андрія Сахарова в сумі 50 тис. євро, яка була розподілена між шістьма номінантами, серед яких був і Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

- На цьому тижні 8300 євро надійшли на мою картку. Ці кошти вже перераховані на закупівлю транспорту для запорізької 110 бригади ТрО, який буде використовуватися по місцю дислокації нашого підрозділу, - зазначив очільник ЗОВА.

Фото автора




Схожі новини: