35% чоловіків готові піти до ЗСУ. Але "поганий" командир лякає їх більше полону – опитування

Переглядів: 222

28 лютого 2024 23:00

35% чоловіків готові піти до ЗСУ. Але поганий командир лякає їх більше полону – опитування фото

35% українських чоловіків готові мобілізуватися. Разом з тим, є причини, які демотивують їх від служби у Збройних Силах України.

Наприклад, імовірність потрапити до "поганого" командира, можливість отримати інвалідність або померти тощо, свідчать результати опитування Info Sapiens на замовлення Texty.org.

Серед основних причин, що демотивують чоловіків йти у ЗСУ, опитані назвали недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%), можливість отримати інвалідність або померти (64,1%), невизначеність строків служби (63,8%) та ймовірність потрапити до поганого командира (59,6%).

Інфографіка: Texty.org

Водночас імовірність потрапити до "поганого" командира опитаних лякає більше, ніж полон — 59,6% проти 50,8%, з'ясували соціологи.

Крім того, на думку респондентів, на ефективність ЗСУ цього року негативно впливають корупція в Міноборони (46,2%), брак озброєння та боєприпасів (35,7%), втома суспільства від війни (29%) і зменшення військової допомоги від партнерів (22,3%).

Інфографіка: Texty.org

Список нововведень щодо нового мобілізаційного законопроєкту можна прочитати тут. Проте деякі з них можуть змінюватися з урахуванням відповідних поправок. Також на LIGA.net є великий аналіз цього документа.

7 лютого Рада підтримала урядовий законопроєкт щодо мобілізації у першому читанні.

Нардеп від СН Олександр Федієнко повідомив, що до законопроєкту про мобілізацію депутати внесли правку, що дозволяє українцям законно фіксувати протиправні дії працівників ТЦК на камеру.




Схожі новини: