У Мелітопольському районі колишня вчителька перейшла на бік окупантів та отримала посаду директора школи

Переглядів: 286

28 лютого 2024 09:40

У Мелітопольському районі колишня вчителька перейшла на бік окупантів та отримала посаду директора школи  фото

На посаді зрадниця почала активно впроваджувати стандарти освіти держави-агресора та організувала «патріотичне» виховання дітей, у тому числі й через навчання основам військової справи.

32-річна жінка у квітні 2022 року добровільно погодились співпрацювати з окупантами та обійняла посаду директора «Муниципального общеобразовательного учреждения “Константиновская общеобразовательная школа №1 Мелитопольского района Запорожской области”», де й працює донині.

Колаборантка організувала освітній процес за стандартами країни-агресора, виключно російською мовою та за російськомовними підручниками. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Крім того, з метою мілітаризації неповнолітніх і підготовки їх до подальшої військової служби в структурі національної гвардії рф зрадниця взяла участь у підписанні угоди про створення так званого «кадетского класса», який передбачає навчання військовим дисциплінам, а саме - поводженню зі зброєю, основам тактичної й стройової підготовки.

Учнів «кадетського класу» зловмисниця залучала до різних заходів пропагандистського характеру, які висвітлювались у соціальних мережах за допомогою окупаційних ЗМІ.

Працівники слідчого відділу Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури зібрали достатньо доказів протиправної діяльності фігурантки та заочно повідомили їй про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.ч. 3, 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція статті передбачає від 10 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: