Після доби перерви Росія знов наступає на Куп'янськ, під Мар'їнкою запеклі бої

Переглядів: 225

26 лютого 2024 09:35

Після доби перерви Росія знов наступає на Купянськ, під Марїнкою запеклі бої фото

Російська окупаційна армія після доби перерви знов наступала на Куп'янському напрямку, у напрямку Мар'їнки загарбники 40 разів намагалися прорвати оборону українських військових. Про це повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Військові зазначили, що за добу на фронті відбулося 95 бойових зіткнень, і половина з них припала на Мар'їнський напрямок. Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ в районі населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 25 атак ворога в районах населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине та Невельське.

В районі Синьківки та Табаївки на Куп'янському напрямку росіяни знов наступали. ЗСУ відбили шість атак.

В районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка під Бахмутом відбито вісім атак армії РФ.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито шість атак противника в районі  населеного пункту Роботине та одну – в районі населеного пункту Гуляйпільське.

Ворог чотири рази намагався штурмувати позиції Сил оборони на лівобережжі Херсонської області.

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу та двох зенітних ракетних комплексах противника. Також знищено три ракети та дев'ять "шахедів".

17 лютого головком ЗСУ Сирський оголосив, що з метою збереження життя українських військових було ухвалено рішення про виведення підрозділів з Авдіївки.

20 лютого заступник командира 3 ОШБр Жорін заявив, що Росія має сили для подальшого наступу під Авдіївкою. Основний напрямок для росіян – Ласточкине.

Джерело: Ліга




Схожі новини: